Η αναφορά σε αιρετούς που διαφημίζονται για να προβάλλουν το έργο τους, η εξήγηση για τις αναθέσεις του δήμου Ορεστιάδας και η διάψευση στοιχείων που έδωσε παράταξη, για οικονομικά στοιχεία που δεν υπάρχουν στον προϋπολογισμό.

Εκτός Έβρου είναι το 80% των αναδόχων διαγωνισμών και το 94% είναι εκτός του δήμου Ορεστιάδας, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Ο κ. Μαυρίδης παραχώρησε συνέντευξη, προκειμένου να απαντήσει σε ανακοινώσεις παρατάξεων σχετικά τον προϋπολογισμό του δήμου και έκανε ειδική αναφορά σε αναθέσεις που κάνει ο δήμος.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε την τοπική αγορά» υπογράμμισε ο κ. Μαυρίδης, ο οποίος παρουσίασε και στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι αναθέσεις αφορούν επιχειρηματίες της τοπικής αγοράς στο συντριπτικό ποσοστό του 96%.
Κατά το πρόσφατο μάλιστα παρελθόν, ο δήμος Ορεστιάδας είχε ζητήσει από επαγγελματικές ενώσεις της περιοχής να ενημερώσουν τα μέλη τους για να γνωστοποιήσουν το ενδιαφέρον τους συνεργασίας με τον δήμο Ορεστιάδας.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η ειδική και σε διάρκεια αναφορά του Βασίλη Μαυρίδη στην ανακοίνωση της παράταξης Δήμος Ορεστιάδας Τόπος να Ζω, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο Ορεστιάδας η παράταξη αναφέρεται σε οικονομικά στοιχεία τα οποία δεν υπάρχουν στον προϋπολογισμό σε κανένα σημείο. Ο κ. Μαυρίδης μίλησε για τεράστιο ψέμα, λέγοντας ότι είναι επίσημο χαρτί που έβγαλε η παράταξη για να πληροφορήσει τους δημότες και αναρωτήθηκε, δεν ξέρουν να διαβάζουν;
Η παράταξη δήμος Ορεστιάδας Τόπος να Ζω σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη αναφέρει ότι στον προϋπολογισμό υπάρχουν 99.200 ευρώ για αγροτική οδοποιία ενώ συνολικά ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει 8000 ευρώ. Στον αστικό εξοπλισμό η παράταξη της αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι περιλαμβάνονται 4 φορές επί 24.800 ευρώ, ενώ το πραγματικό ποσό στον προϋπολογισμό του δήμου ανέρχεται συνολικά στα 9.000 ευρώ.
Στην προμήθεια οικοδομικών υλικών η παράταξη αναφέρει ότι προβλέπονται 4 φορές επί 24.800 ευρώ, ενώ ο δήμαρχος ανέφερε ότι συνολικά τα χρήματα είναι 20.000 ευρώ, κάτι που ισχύει αντίστοιχα και για τα χρώματα (4× 24800 ευρώ, ενώ συνολικά είναι 8000 ευρώ, το ίδιο και για το ασφαλτικό μείγμα 4× 24800 ευρώ ενώ στον προϋπολογισμό προβλέπονται 5000 ευρώ για κάθε δημοτική ενότητα,  στην προμήθεια θερμουδραυλικού υλικού 4× 24800 ευρώ, ενώ συνολικά είναι 4 × 2000 ευρώ ανά κάθε δημοτική ενότητα).

Η παράταξη Δήμος Ορεστιάδας Τόπος να Ζω, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μαυρίδης στην ανακοίνωσή της αναφέρεται σε προϋπολογισμό για 4× 24800 ευρώ για συντήρηση νεκροταφείων, ενώ στον προϋπολογισμό του δήμου, δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για τον συγκεκριμένο κωδικό.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Ορεστιάδας έδωσε αναλυτικά στοιχεία στις συνδρομές που πληρώνει ο δήμος σε εφημερίδες (είναι συνδρομητής και στις τρεις εφημερίδες του Έβρου), ενώ αναφέρθηκε και σε μηδέν έξοδα για προβολή του δήμου.

«Ο δήμος Ορεστιάδας δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για να διαφημιστεί είτε ο ίδιος ο δήμος είτε ο δήμαρχος, γιατί το κάνουν κάποιοι, πληρώνουν κάποιους με 30 και 40 και 48 χιλιάδες για την προβολή του έργου του αιρετού. Εδώ δεν συμβαίνουν αυτά. Και προς τιμή τους το 99,9 των μέσων όχι μόνο του νομού μας αλλά και πανελλαδικά προβάλλουν το έργο μας, χωρίς να έχουν καμία οικονομική απαίτηση εκτελώντας το δημοσιογραφικό τους λειτούργημα με τον τρόπο που πρέπει και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Αυτοί που εξαιρούνται και θέλουν να χρηματοδοτηθούν, να πάρουν χαρτζιλίκι, εδώ την πόρτα του δήμου Ορεστιάδας την έχουν βρει κλειστή εδώ και έξι χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Μαυρίδης.

Στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου.