Αν τον αφήσουν θα τον φτάσει μέχρι την Αλεξανδρούπολη. . .
Σε ενα διαφορετικό σημείο, απ’ αυτό που δείξαμε τη φωτογραφία με τον φραχτη την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα νότια της πόλης Φέρων, ένας χειριστης τσάπας ανέλαβε πρόσφατα να κάνει χωματουργικές εργασίες.
Ο χειριστής με εξαιρετικά μεγαλη εμπειρία σε αναχώματα αλλά και γεωργικές εργασίες από τεύτλα μέχρι και βαμβάκια, έχει εμπειρία στα εδάφη δίπλα στο ποτάμι.
Απότα ξημερώματα που ξεκίνησε να φτιάχνει ένα χαντάκι και μέχρι να τελειώσει η ημέρα του, είχε προχωρήσει σχεδόν για 300 μέτρα, μέγεθος κατά πολύ μεγαλύτερο από το συνηθισμένο.
Όσοι τον είδαν όχι μόνο δεν ζήλεψαν, αλλα χάρηκαν παίρνοντας δυνάμεις, καθώς αν τα έργα συνεχιστούν μ’ αυτό το ρυθμό και με τις καιρικές συνθήκες ευνοϊκές, το έργο θα γίνει σύντομα.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021. Πρόκειται για έναν νέο φράχτη μήκους 26 χιλιομέτρων, ενώ παράλληλα γίνονται εργασίες συντήρησης του παλαιού φράχτη στα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας από την περιοχή της Βύσσας μέχρι και τις Καστανιές.
Ο νέος φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 5 μέτρων, και μαζί κατασκευάζονται χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού.
Συνδυαστικά, θα κατασκευαστούν οκτώ νέα Υπερυψωμένα Αντιβαλλιστικά Παρατηρητήρια κατά μήκος των τεχνητών εμποδίων, για χρήση από τον Ελληνικό Στρατό και θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης σε 57 υφιστάμενες υποδομές (φυλάκια/παρατηρητήρια), οι οποίες περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες επισκευών και αναβαθμίσεων.