Ο Δημήτρης Γοδοσίδης, υποψήφιος με τον συνδυασμό της Ελένης Ιντζεπελίδου «Νέοι Επαγγελματικοί Ορίζοντες» απαντάει στις ερωτήσεις του thraki Νεα.

 Για εσάς οι εκλογές δεν είναι άγνωστη διαδικασία, καθώς εδώ και χρόνια ασχολείστε με τα κοινά. Τι διαφορετικό έχουν οι συγκεκριμένες εκλογές;

Οι εκλογές του Επιμελητηρίου δεν έχουν κομματικό χαρακτήρα και ούτε πρέπει να έχουν, παρόλο που ορισμένοι ίσως προσπαθήσουν να δημιουργήσουν αυτή την εικόνα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το Επιμελητήριο Έβρου αποτελεί υπόθεση όλων των ελεύθερων επαγγελματιών του Νομού μας και επιβάλλεται να γίνει συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη των δυνατοτήτων που διαθέτει προς όφελός μας. Τα πολιτικά κόμματα δεν προσέφεραν τίποτα έως τώρα, μόνοι μας μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά. Αν και αρκετοί από τους υποψηφίους είναι οργανωμένοι και ανάλογα με το βαθμό διεισδυτικότητας που έχουν ο καθένας στα κόμματα όπου ανήκουν, ας προσπαθήσουν μετεκλογικά να τα αξιοποιήσουν για την μετέπειτα υποστήριξη των όποιων προσπαθειών αυτού του πολύ βασικού θεσμικού φορέα, προς όφελος όλων μας.      

 

Γιατί επιλέξατε την Ελένη Ιντζεπελίδου κι όχι κάποιον άλλο υποψήφιο;

Πάντα στη ζωή μου παραδέχομαι και στηρίζω τους ανθρώπους αγωνιστές, αυτούς που πάνε κόντρα στο «ρεύμα» χωρίς να διστάζουν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους και που συνεχίζουν να αγωνίζονται για τις ιδέες τους. Η Ελένη Ιντζεπελίδου είναι μια από αυτούς τους ανθρώπους. Παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια την πορεία της στο Επιμελητήριο, τις καίριες παρεμβάσεις της και γενικότερα κατάλαβα ότι είναι ένας επαγγελματίας που πονά αυτόν, τον σημαντικό για όλους μας, φορέα. Οι προτάσεις και η στρατηγική της για την πορεία του Επιμελητηρίου έχουν βάθος χρόνων, δεν γεννήθηκαν τους τελευταίους μήνες καθαρά για προεκλογικούς λόγους και αν αυτό το συνδυάσουμε με την πίστη που έχει στο «εμείς» κι όχι στο «εγώ», θα συνθέσουμε το κατάλληλο άτομο για την Προεδρία που θα καταφέρει να συσπειρώσει όλους τους συμβούλους της νέας διοίκησης για το κοινό καλό των επαγγελματιών του νομού μας. ‘Άλλωστε, η πρότασή της να στηθούν τις ημέρες των εκλογών κάλπες σε όλο το νομό για να μην επιβαρυνθούν οι επαγγελματίες με το κόστος μετακίνησης σε αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, αποτελεί ένα σοβαρό δείγμα του πραγματικού ενδιαφέροντος της ιδίας για τα μέλη, άσχετα αν δεν υπήρξε ανταπόκριση από το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο.

  

 

 

Είστε άνθρωπος που κινείστε και λόγω επαγγέλματος και λόγω χαρακτήρα. Πώς βλέπετε την κοινωνία μας; Αλλάζει, ελπίζει ή αγανακτεί;

Η κοινωνία μας ζει σε μια καθημερινότητα όπου οι συνθήκες ασκούν σημαντικές πιέσεις. Τα μικρότερα διαθέσιμα εισοδήματα που συγκεκριμένες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού βιώνουν, η επαγγελματική ανασφάλεια που διακατέχει τμήμα μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, αλλά και αυτοαπασχολούμενων και η γενικότερη επενδυτική αβεβαιότητα την οποία ενίοτε εισπράττει με ακατάσχετη σεναριολογία & καταστροφολογία από παντού, έχουν προκαλέσει μια συμπεριφορά όπου ισχύουν και τα τρία χαρακτηριστικά μαζί.

Η κοινωνία μας έδωσε αρκετές ευκαιρίες σε όσους κυβέρνησαν αλλά δυστυχώς την διέψευσαν οικτρά. Πίστεψε σε υποσχέσεις, νιώθει εξαπατημένη και ζητά δικαιοσύνη. Αναγνωρίζει επίσης το δικό της μερίδιο ευθύνης στη δημιουργία αυτής της κατάστασης και προσπαθεί να αλλάξει στον τρόπο σκέψης, στις επιλογές, στη διαχείριση των πραγμάτων, στις αποφάσεις, στα πάντα. Δεν είναι η ίδια που δεχόταν απερίσκεπτα ότι της παρουσίαζαν, απεναντίας έγινε περισσότερο απαιτητική και ιδιαίτερα σκληρή με αυτούς που διαχειρίζονται τις αποφάσεις για το μέλλον της. Οι κοινωνία θέλει τα πράγματα να γίνουν καλύτερα κι ελπίζει σε αυτό. Η ελπίδα είναι μονόδρομος και γι’ αυτό ψάχνει το κάτι διαφορετικό που θα αλλάξει πολλά. Σημαντικό είναι ότι τώρα γνωρίζει αρκετά, αρκεί να προσέξει την τάση που έχει για ισοπέδωση των πάντων χάριν της οποίας μπορεί να χαθεί κι αυτό το διαφορετικό. 

 

 

Θα μοιραστείτε μαζί μας την αγαπημένη σας φράση;

«Πριν κρίνουμε τους άλλους, ας κρίνουμε πρώτα τον εαυτό μας !!!»

 

Βιογραφικό Δημήτρη Γοδοσίδη

 

Γεννήθηκα στη Χαλκίδα Ευβοίας στις 25/02/1972 και από το 1974 έως σήμερα είμαι μόνιμος κάτοικος Αλεξανδρούπολης. Ο πατέρας μου (στατιωτικός ε.α) κατάγεται από το Αρδάνιο Έβρου και η μητέρα μου (οικιακά) από την Ορεστιάδα. Είμαι παντρεμένος με την Μπαζντιάρα Ιωάννα (Βιολόγο – Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης).

Από το 1995 εργάζομαι ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος και σήμερα κατέχω τη θέση του Διευθυντή Υποκαταστήματος Ν. Έβρου μεγάλου πολυεθνικού ασφαλιστικού οργανισμού.

Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master of Business Administration Executive, M.B.A) του Business School στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου, Αγγλία. Στο παρών ακαδημαϊκό έτος ολοκληρώνω τον κύκλο σπουδών μου (επί πτυχίο) στη Στρατηγική Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master of Strategic Management) του ιδίου πανεπιστημίου.

Επίσης, είμαι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου (Ε.Π.Κ.Ε), μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Θράκης (ΣΥ.Δ.ΠΕ) και του Συλλόγου Αιμοδοτών Αλεξ/πολης.

 

Διεύθυνση Κατοικίας:        Φαλήρου 7

68100, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνα:                         κιν. 6944395916

E-mail:                             dgodosidis@hotmail.com