Συγκροτήθηκε σε Σώμα το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας με την επωνυμία «Η ΔΡΑΣΗ», την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 19:00μμ, μετά από την  πραγματοποίηση  της Γενικής Συνέλευσης των συμβαλλομένων φορέων.

Το Κέντρο έρχεται ως νέα δομή στην Π.Ε Δράμας, να ενισχύσει και να θωρακίσει την  κοινωνία μέσα από μία επιστημονική  πληροφόρηση και ενημέρωση στον τομέα της συστηματικής & οργανωμένης στρατηγικής προληπτικών δράσεων του φορέα.

Πρόεδρος του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής  Ψυχοκοινωνικής Υγείας  εκλέχθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας  Θράκης κ. Μιχαηλίδης Κώστας και μέλη αυτού, αξιόλογοι πολίτες της Δραμινής κοινωνίας ως εκπρόσωποι Φορέων που έχουν άμεση σχέση με την όλη προσπάθεια και τους στόχους του Κέντρου.

Συγκεκριμένα:

  1. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ – Ανδρούτσος Αθανάσιος (Β΄ Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας)
  2. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ – Ξανθόπουλος Θεόφιλος Πρόεδρος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας)
  3. ΕΛΜΕ ΔΡΑΜΑΣ – Μπαλάσκας Λάμπρος (Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Δράμας)
  4. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ – Καμπουρίδης Γαβριήλ (Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου Δράμας)
  5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ – Μιχαηλίδης Κώστας (Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ)
  6. ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ – Γρηγορίου Κυριάκος (Αντιδήμαρχος Δήμου Δράμας)
  7. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Επίσης στη σύσκεψη της Γενικής Συνέλευσης των συμβαλλομένων Φορέων, εγκρίθηκαν οι προδιαγραφές της υπηρεσιακής στελέχωσης του, όπως αυτές ορίζονται από τον ΟΚΑΝΑ, καθώς και ο ορισμός τριμελούς επιτροπής για τη διεξαγωγή της σχετικής διαδικασίας προσλήψεων.

 

«Η ΔΡΑΣΗ»:

ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ του Κέντρου Πρόληψης είναι η ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, η ενδυνάμωση των προστατευτικών παραγόντων και ο περιορισμός των παραγόντων εκείνων που μπορούν να οδηγήσουν το άτομο στη χρήση ουσιών, σε μια εξαρτητική σχέση ή δραστηριότητα και οποιαδήποτε βλαπτική ή και παραβατική συμπεριφορά.

ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ προγράμματα πρόληψης καθώς και αποσπασματικές δράσεις (π.χ. διαλέξεις) στη σχολική καθώς και στην ευρύτερη κοινότητα σε γονείς, παιδιά, εφήβους εκπαιδευτικούς και άλλες κοινωνικές ομάδες (δημοσιογράφους, αστυνομικούς, στρατευμένους, κλπ)

Το πρόγραμμα δράσης του Κέντρου, τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, στο πλαίσιο εκείνων των προδιαγραφών που έχει θέσει ο ΟΚΑΝΑ. Παράλληλα, ειδικά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, ενδυναμώνει και διασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, δίνοντας μία άλλη διάσταση στην ενίσχυση της βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών μας.

Το Κέντρο λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα και τα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, εθνικότητας, ιδεολογίας, θρησκείας, κοινωνικοοικονομικής κατάστασης και όποιας άλλης διάκρισης. Ειδικότερα:

  • αποτελεί Αστική Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
  • παρέχει υπηρεσίες σε άτομα που δεν έχουν άμεση σχέση με τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών αλλά δρουν προληπτικά στην αντιμετώπισή του
  • απευθύνεται στο ευρύ κοινό όπως μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, νέους κ.α.
  • εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης στον τομέα της σωματικής, ψυχικής, πνευματικής και κοινωνικής ανάπτυξη του ανθρώπου

Πληροφορίες: Κώστας Μιχαηλίδης 25210-62338