Άτομα τα οποία νοσούν από κορονοϊό, πέρασαν το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου από την Τουρκία στην Ελλάδα. Πρόκειται για έξι Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, οι οποίοι βρίσκονταν στην Τουρκία και επέστρεψαν στην Ελλάδα, όπου και θα περάσουν τις μέρες τις καραντίνας.
Τα περισσότερα από τα άτομα που πέρασαν στην Ελλάδα και έχουν καταγραφεί τα στοιχεία τους από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είναι Έλληνες μουσουλμάνοι, ενώ ανάμεσα σ’ αυτούς είναι και μαθητές – φοιτητές που σπουδάζουν στην Τουρκία.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά από χθες ισχύουν νέα μέτρα όσον αφορά στις διελεύσεις από τα σύνορα.

Τα μέτρα στα χερσαία σύνορα είναι τα εξής:

Προμαχώνας: Μπορούν να εισέλθουν Έλληνες και πολίτες της ΕΕ από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Επιτρέπεται η διέλευση όλο το 24ωρο για εμπορευματικές μεταφορές
Κακαβιά: Εισέρχονται Έλληνες πολίτες, κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως απαραίτητες επαγγελματικές και ιατρικές μετακινήσεις. Πάλι η διέλευση επιτρέπεται από τις 07:00 – 23:00. Επιτρέπεται η διέλευση όλο το 24ωρο για εμπορευματικές μεταφορές. Οι διερχόμενοι πρέπει να περάσουν 7 μέρες καραντίνας.
Εύζωνες και Κήποι: Εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες και κάτοχοι άδειας παραμονής καθώς και για απολύτως απαραίτητες επαγγελματικές και ιατρικές μετακινήσεις. Πάλι η διέλευση επιτρέπεται από τις 07:00 – 23:00. Επιτρέπεται η διέλευση όλο το 24ωρο για εμπορευματικές μεταφορές.
Νυμφαίο και Εξοχή: Μόνο για εμπορευματικές μεταφορές.
Κρυσταλλοπηγή: Κλειστή