Εντύπωση έχει προκαλέσει ένα σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες σε καφενεία στην Ορεστιάδα.
Το σενάριο που διακινούν κάποιοι με ταχύτητα ανέμου, έχει ως εξής.
Ο Κώστας Βενετίδης με καταγωγή από την Καβύλη Ορεστιάδας και νυν αντιπεριφερειάρχης υγείας ΑΜΘ, θα διεκδικήσει τον δήμο Ορεστιάδας.
Το σενάριο, όσο κι αν ακούγεται ελκυστικό για κουβέντα, δεν μπορεί να είναι ισχυρό, καθώς ο κ. Βενετίδης, όχι ότι δεν έχει φιλοδοξίες, συμπάθειες, αντιπάθειες, σχέσεις με πιθανούς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και άλλους.
Ως πολιτικός κι ως άνθρωπος έχει πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που αν τα δουλέψει σωστά μπορεί να τα μετατρέψει σε πολιτικά πλεονεκτήματα.
Για παράδειγμα δεν μπορείς να τα έχεις καλά με όλους ή να δείχνεις ότι τα έχεις καλά με όλους.
Όπως φυσικά δεν μπορείς να έχεις άριστες σχέσεις με άτομο το οποίο δεν είναι κοινής αποδοχής ή η συντριπτική πλειοψηφία δεν το έχει σε εκτίμηση.
Παραδείγματα όλα αυτά.
Το σενάριο που ξεκίνησε να διακινείται λίγο πριν παρθεί η απόφαση για κλείσιμο της εστίασης, θα ατονεί με τον καιρό καθώς τα καφενεία θα κλείσουν από την Τρίτη και οι συζητήσεις θα περιοριστούν.
Προς το παρόν όπως μαθαίνουμε, ο κ. Βενετίδης δε θα διεκδικήσει τον δήμο, ούτε βέβαια θέλει να συστρατευτεί με κάποιον διεκδικητή του δήμου.
Αν ο Πέτροβιτς μείνει στην περιφέρεια θα μείνει κι ο ίδιος.
Αν ο Πέτροβιτς πάει για δήμαρχος, βουλευτής περιφερειάρχης, το πιθανότερο είναι ο κ. Βενετίδης να διεκδικήσει την πρωτιά στον Έβρο, ώστε να γίνει με το σπαθί του ο επόμενος αντιπεριφερειάρχης Έβρου.
Δεν αποκλείεται να τον δούμε για βουλευτή (εβροβουλευτή), όχι όμως στις επόμενες εκλογές.