Ακόμη πιο γεμάτη είναι πλέον η ιστορία της Ελλάδας, καθώς ύστερα από δεκαετίες αδράνειας, το σπίτι του Παύλου Μελά, αποκαταστάθηκε. Μία υποχρέωση του ελληνικού κράτους, που ξεκίνησε επί υπουργίας πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά και ξεκίνησε χάρη στην επιμονή του υφυπουργού εθνικής άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος το είχε θέσει ως βασικό στόχο.
Ωστόσο, ο ρόλος κλειδί, είναι της βουλευτή Δράμας του ΚΙΝΑΛ Χαράς Κεφαλίδου, η οποία στο πρόσωπο του προέδρου της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Δράμας «Κύκλωψ» Άρη Θεοδωρίδη, βρήκε τον άνθρωπο που αναζητούσε η Ελλάδα τόσες δεκαετίες. Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Δράμας «Κύκλωψ» ανέλαβε την άμεση αποκατάστασή της οικείας με ευγενική δωρεά. Παράλληλα επέλεξε ομάδα ειδικών και επιστημόνων, με στόχο την επαναφορά της στην πρότερη μορφή.

Ο κ. Θεοδωρίδης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:
Εγώ σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε, να συμβάλλω και να σωθεί ένα εθνικό μνημείο το οποίο επί τέσσερις δεκαετίες κατέρρεε.
Κ. υπουργέ, κ. Στεφανή, θα θυμάστε όταν στο ωραίο γεύμα που που παραθέσατε στη λέσχη Ελλήνων αξιωματικών στην Αθήνα και το οποίο σχεδίασε και έκανε η κα. Κεφαλίδου Χαρά, βουλευτής της Δράμας, όταν μου προτείνατε να αναλάβω αυτό το έργο, η άμεση αντίδρασή μου η αυτόματη αντίδρασή μου, ήταν θα το κάνω.
Και πώς θα μπορούσα να πω διαφορετικά;
Γιατί, για μας τους Μακεδόνες ο Παύλος Μελάς είναι ένας ήρωας, είναι ένα όραμα, ένας που πολέμησε, που χάθηκε που σκοτώθηκε από τούρκικο βόλι για την ελευθερία μας.

Το thraki Νεα, επικοινώνησε με την βουλευτή Δράμας του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου, με αφορμή την αναφορά του κ. , με την κα. Κεφαλίδου να σχολιάζει: «Μεγάλη η προσπάθεια σε δύσκολους καιρούς. Συνεχίζουμε!».

 

Στη φωτογραφία η κα. Κεφαλίδου, με την εγγονή του Παύλου και της Ναταλίας Μελά, Ναταλία Ιωαννίδου, η οποία παραχώρησε την οικία Μελά στο υπουργείο εθνικής άμυνας.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ: ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΟΙΚΙΑΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ