Τώρα που πέρασαν οι μέρες, ας δούμε με μία πιο ψύχραιμη ματιά το θέμα του σταυρού που τοποθετήθηκε στο μοναστήρι της Βύσσας.

Πριν λίγες μέρες ένας σταυρός τοποθετήθηκε στο μοναστήρι της Βύσσας πάνω σε πυλώνα. Όταν τοποθετήθηκε ο σταυρός και έγινε η σχετική τελετή παρουσία προσκεκλημένων, διάφορα δημοσιεύματα έκαναν λόγο ακόμη και για ορατότητα του σταυρού στην Αδριανούπολη, στην Ανατολική Θράκη που κατέχει η Τουρκία κι άλλα πολλά.

Μέχρι και ο Ερντοάν έθεσε το θέμα στη Μέρκελ ως πρόκληση της Ελλάδας, διαβάσαμε σε κάποια δημοσιεύματα (fake news, αλήθεια, δε θα μάθουμε σύντομα).

Αυτό που ποτέ δεν είδαμε είναι μία φωτογραφία από το Τουρκικό έδαφος, που να απεικονίζει τον σταυρό.
Δεν έχουμε δει ούτε μία φωτογραφία από την Αδριανούπολη ή κοντά από την Αδριανούπολη, εντός τουρκικού εδάφους που να φαίνεται ο σταυρό μέρα ή και νύχτα όπου και φωτίζεται από προβολείς.

Το μεγάλο και απλό ερώτημα που προκύπτει είναι, αν ο σταυρός φαίνεται, δεν θα υπήρχε ούτε μία φωτογραφία του;
Εκτός κι αν τελικά δεν φαίνεται. . .

Το μοναστήρι της Βύσσας βρίσκεται σε ύψωμα, ενώ υψώματα βρίσκονται και περιμετρικά αυτού.

Δείτε φωτογραφίες από το πως φαίνεται ο σταυρός στα 500 περίπου μέτρα απόσταση από το μοναστήρι εντός Ελληνικού εδάφους (τα φώτα πίσω είναι η Βύσσα).


Πως να φαίνεται άραγε, αν φαίνεται από την Τουρκία που απέχει σε ευθεία περισσότερο από τρία χιλιόμετρα και περισσότερο η ίδια η Αδριανούπολη;