Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου) οι εκδόσεις Παπαδόπουλους τιμούν τους συγκατοίκους μας στον πλανήτη Γη με προτάσεις βιβλίων που συμβάλλουν πρωτίστως στην αναγνώριση και την προστασία των δικαιωμάτων τους, μια στάση ζωής που μπορεί να ξεκινήσει και να ενισχυθεί από πολύ μικρή ηλικία…

Η επανάσταση των ζώων
Κείμενο: Michaël Escoffier – Εικονογράφηση: Stéphane Sénégas
Τι θα γινόταν αν, έπειτα από χρόνια άδικης και σκληρής μεταχείρισης, τα ζώα έκαναν την επανάστασή τους ενάντια στους ανθρώπους;
Σε αυτό το ερώτημα απαντά το ανατρεπτικό, άκρως αστείο εικονογραφημένο βιβλίο, που θέτει τον προβληματισμό και προβάλλει παράλληλα ένα πολύ δυνατό μήνυμα: την ανάγκη να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα όλων των ζώων – ακόμα και των ανθρώπων!

Μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ: Τζέιν Γκούντολ
Κείμενο: Maria Isabel Sánchez Vegara- Εικονογράφηση: Beatrice Cerocchi
Από τον πρώτο της –λούτρινο– χιμπαντζή ώς το ταξίδι στην Αφρική, τη συμβίωση και τη μελέτη της ζωής των ζωντανών χιμπαντζήδων και την εξέλιξή της σε μία από τις κορυφαίες πρωτευοντολόγους και ανθρωπολόγους στον κόσμο, η συναρπαστική ζωή της Τζέιν Γκούντολ, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλούς και ως η «Μητέρα Τερέζα της Φύσης», σε μια υπέροχα εικονογραφημένη ιστορία, που θα εμπνεύσει βαθιά τους μικρούς αναγνώστες.

Παπαθεοδούλου Αντώνης
ΔΡ. ΝΤΟΥΛΙΤΛ Ή Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
ΣΕΙΡΑ | Μικρά Μεγάλα Κλασικά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά

«Το ήξερες ότι τα ζώα μιλούν; Εγώ, που μιλώ τη γλώσσα των ανθρώπων, μπορώ να σου μάθω τη γλώσσα των ζώων… Πως όταν η Πολυνησία λέει κα-κα-ουί-φι-φι εννοεί Γιατρέ, θέλω κρακεράκι, κι όταν ο Τζιπ κουνάει το ένα του ρουθούνι σημαίνει πως Η μπόρα πέρασε. Βλέπεις, τα ζώα δεν μιλούν μόνο με λέξεις και ήχους αλλά και με νεύματα, με τα αυτιά τους, τα πόδια, την ουρά και τα μάτια».

Παπαθεοδούλου Αντώνης
Η ΜΑΥΡΗ ΚΑΛΛΟΝΗ Ή ΈΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ
ΣΕΙΡΑ | Μικρά Μεγάλα Κλασικά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά

Το βιβλίο αυτό που ξεκινά, το έγραψε ένα άλογο. Αλήθεια.
Μην ανησυχείς, θα καταλάβεις όλα όσα έχει να σου αφηγηθεί. Γιατί η συγγραφέας Άννα Σιούελ το μετέφρασε από τα… αλογικά στη γλώσσα τη δική μας.
Ο έκτος τίτλος της σειράς Μικρά Μεγάλα Κλασικά

Παπαθεοδούλου Αντώνης
ΜΟΓΛΗΣ Η ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ
ΣΕΙΡΑ | Μικρά Μεγάλα Κλασικά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά

Ένα ανθρωπάκι, ο Μόγλης, μεγαλώνει στην Αγέλη των Λύκων. Τρέχει , κολυμπά, σκαρφαλώνει στα δέντρα, παίζει παρέα με τα μικρά λυκόπουλα.
Ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυδιαβασμένα βιβλία στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, σε διασκευή του Αντώνη Παπαθεοδούλου και εικονογράφηση της Ίρις Σαμαρτζή, κατάλληλη για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας.