Σε αναστάτωση βρίσκονται στον πρώην δήμου Τυχερού, λόγω του σοβαρού ενδεχομένου να κλείσει το μεγάλο στρατόπεδο του Προβατώνα. Συντονιστική επιτροπή κατοίκων και φορέων που συνεδρίασε αποφάσισε να υποδεχτεί αγωνιστικά την πρόεδρο της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα επισκεφτεί τη Θράκη.
Σε ανακοίνωση της συντονιστικής αναφέρεται:
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Τυχερό με θέμα το ενδεχόμενο κλείσιμο του Στρατοπέδου Προβατωνα , σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφασίστηκαν τα παρακάτω για αύριο Παρασκευή :
1. Κλείσιμο όλων των καταστημάτων μέχρι τις 14:00 .
2. Κλείσιμο του Δημοτικού καταστήματος Τυχερού.
3. Αποχή όλων των μαθητών από τις Σχολικές Μονάδων.
4. Θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες των ενοριών στις 11:00.
5. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων μπροστά στο Επιμελητήριο στην Αλεξανδουπολη στις 11:00 οπου θα επισκεφτεί η Πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακόγιαννη.
Δεν θα ανεχτούμε άλλη υποβάθμιση !!!

 

 

 

Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή του ο πρώην αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ Σταύρος Καβαρατζής τονίζει:

Ως απλός πολίτης πλέον και εγγεγραμμένος κάτοικος Λευκίμμης Εβρου δηλώνω την αντίθεση μου στην όποια δρομολογουμένη κατάσταση ….τόσο του κλεισίματος του στρατοπέδου όσο ..και της προοπτικής να μεταφερθούν στίφη ..παρανόμως εισελθόντων στην χώρα μας από ολες τις φυλές της γης κοντά στα χωριά μας. (Τυχερο & επεκταση του Φυλακιου)
Κατά την διάρκεια της εννιαχρονης θητείας μου στο ΠΣ ΑΜΘ αγωνίστηκα μαζί με συναδέλφους με πάθος και αποτρέψαμε ακόμη και σκέψεις.
Καλω τον Περιφερειαρχη μας και το ΠΣ να σταθεί και αυτή τη φορά στο υψος του θεσμου…τωρα συντασσομαι απο την πλευρα του πολιτη με τους βουλευτες μας τον Αντιπεριφερειαρχη τους ΠΣ τους αυτοδιοικητικους του Δημου Σουφλιου και της Ορεστιαδος και καλω ολους σε εγρήγορση.
Ελπιζω να πρυτανευσει η λογικη.
Αρκετά δώσαμε αρκετά κάναμε αρκετά παθαμε…
Καλο αγωνα.