Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια στο δήμο Αλεξανδρούπολης για τον ανασχηματισμό που η δημοτική αρχή θέλει να ελπίζει να της δώσει άνετη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο ανασχηματισμός που είναι προ των πυλών σχεδιάζεται τις τελευταίες μέρες, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα.
Το πρόβλημα του επικεφαλής του δήμου και των στενών συνεργατών του, αυτή την ώρα δεν είναι στο ποιοι θα μπουν στη διοίκηση του δήμου, αλλά το ποια στελέχη από την παράταξη Λαμπάκη θα δεχτούν με άνεση να πουν το ναι στη δημοτική αρχή (καθώς προϋπόθεση είναι η σύμφωνα γνώμη της παράταξης ή η ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου).
Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να μπορέσει να προκαλέσει ρήγμα στην παράταξη του πρώην δημάρχου, σαν αυτό που προκάλεσε στην ΑΝΑΣΑ του Παύλου Μιχαηλίδη, με αποτέλεσμα ο κ. Μιχαηλίδης να βρεθεί εκτός δημοτικής του ομάδας.
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τον Βαγγέλη Λαμπάκη να μένει ανεξάρτητος, καθώς ο στενός του πυρήνας διευρύνθηκε μετά τις εκλογές, με συμβούλους που εκλέχθηκαν να τονίζουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν παράταξη μέχρι το τέλος της παρούσας δημοτικής αρχής.
Από την άλλη όμως, μπορεί ο Παύλος Μιχαηλίδης ως ανεξάρτητος να κινείται ακόμη πιο άνετα στα του δήμου, αλλά και να συσπειρώνει μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων που δεν τον είχαν ακολουθήσει σε προηγούμενες εκλογές, καθώς διαπιστώνουν ότι παραμένει στις θέσεις του κι όχι στη θέση του.
Όσον αφορά στα ονόματα από την παράταξη Λαμπάκη, ακούγεται το όνομα πρώην αντιδημάρχου, που προσφάτως αποχώρησε από την οικονομική επιτροπή, ο οποίος μέχρι πριν λίγους μήνες ασκούσε και σκληρή κριτική στις δημοτική αρχή, ειδικά για θέματα του πρώην τομέα του.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως, ότι δεν θα επιστρέψει σε θέση αντιδημάρχου.
Οι εξελίξεις θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, για τον αν θέση στη διοίκηση θα λάβουν μέλη περισσότερων των τριών παρατάξεων και με ποιο τρόπο θα γίνει η τελική επαφή με τον παράταξη Μυτηλινού, παράταξη για την οποία ακούγονταν λίγες μέρες πριν αναλάβει η δημοτική αρχή, ότι θα συνεργαστούν, χωρίς ποτέ αυτό να επιβεβαιωθεί.
Και για να δέσει το γλυκό, η επικείμενη δρομολόγηση της κοινωφελούς αναμένεται να πυροδοτήσει εξελίξεις σε πρόσωπα και θέσεις και από την αντιπολύτευση.