Διγαλάκης: Στηρίζουμε έμπρακτα της ακριτική περιοχή της Θράκης και το ΔΠΘ.

Συζητήθηκε στη βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία των 8 νέων τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο κ. Χαρίτου διαμαρτυρήθηκε εντόνως, καθώς όπως υποστήριξε βρίσκεται στον «αέρα» η ώριμη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ίδρυση και λειτουργία των νέων τμημάτων, ενώ προγραμματίζεται η μεταφορά του υπό ίδρυση τμήματος Ψυχολογίας από την Κομοτηνή στο Διδυμότειχο.
Ο κ. Χαρίτου τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τον υφυπουργό: Περίμενα από εσάς με μεγαλύτερη γενναιότητα να μας πείτε τι συμβαίνει, αλλά εσείς περιμένετε νέες αποφάσεις της Συγκλήτου για να κρυφτείτε πίσω από αυτές. Είστε ακαδημαϊκός, τι δεν αντιλαμβάνεστε, ότι το τμήμα Ψυχολογίας μπορεί να αναπτυχθεί μόνο στη φυσική του κοίτη, στην έδρα της Σχολής Κοινωνικών πολιτικών και οικονομικών επιστημών στην Κομοτηνή. Ποια τύχη μπορεί να έχει 200 χλμ μακριά στο Διδυμότειχο δίπλα στις Σχολές Γεωπονίας και Δασολογίας;

Απαντώντας ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι δεν σχεδιάζει ο υπουργός, το πανεπιστήμιο εισηγείται, η ανεξάρτητη αρχή αξιολογεί και εκφράζει τη γνώμη της και στη συνέχεια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προχωράει.