Παράπονα δημοτών της Αλεξανδρούπολης σχετικά με μετατροπή έκτασης σε χωματερή έφτασαν στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριακό Βελόπουλο. Ο κ. Βελόπουλος κατέθεσε σχετική ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς.
Η ερώτηση αναλυτικά:

Προς: Τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: «Ανεξέλεγκτη μετατροπή έκτασης σε χωματερή στην Αλεξανδρούπολη»
Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Σύμφωνα με παράπονα Δημοτών της Αλεξανδρούπολης, που μας εκφράσθηκαν και με τοπικό δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου, της 26ης Ιουνίου 2020, μια «υγειονομική βόμβα» έχει δημιουργηθεί στην περιοχή βορείως της Νέας Χηλής Δήμου Αλεξανδρούπολης, γνωστή ως το «παλιό πεδίο βολής». Πρόκειται για μία έκταση 14 περίπου στρεμμάτων, η οποία είχε παραχωρηθεί το 2002 στο τότε Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με σκοπό τη δημιουργία εκεί της Λιμενικής Ακαδημίας, κάτι που δεν τελεσφόρησε. Σήμερα, ο χώρος παραμένει αφύλακτος, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε χωματερή, στην οποία καταλήγουν κάθε λογής απορρίμματα και μπάζα και αποτελεί μείζον ζήτημα για την τοπική δημόσια υγεία.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα της μετατροπής της έκτασης της Νέας Χηλής Αλεξανδρούπολης σε χωματερή;
Διατίθεται το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την αναφερόμενη έκταση, εφόσον συνεχίζει να βρίσκεται στη δικαιοδοσία της, να την παραχωρήσει στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου αυτός με τη σειρά του να προβεί σε περιβαλλοντική αναβάθμιση και αξιοποίησή της;
Ο ερωτών Βουλευτής
Κυριάκος Βελόπουλος