Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στον Έβρο του Γενικού Γραμματέα του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο κ. Κουτσούμπας τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, με τον πρόεδρο και κατοίκους των Καστανεών και αγρότες, καθώς και με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου.
Από τις Καστανιές ο κ. Κουτσούμπας έστειλε ηχηρό μήνυμα για την διαφύλαξη των συνόρων της πατρίδας, ενώ κατήγγειλε εργαλειοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών από την κυβέρνηση Ερνοτάν.



Στη Βύσσα συναντήθηκε με αγρότες στο καφενείο «ο Πλάτανος».
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και συνολικότερα ο λαός της περιοχής. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έθεσαν στον Δ. Κουτσούμπα μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τα αιτήματά τους, όπως το υψηλό κόστος παραγωγής, η τιμή του πετρελαίου, το υψηλό κόστος των γεωργικών φαρμάκων, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, τα υψηλά ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, αλλά και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που δίνονται με το σταγονόμετρο, όταν και εφόσον δοθούν. Παράλληλα, επισήμαναν τα μόνιμα προβλήματα που δημιουργούνται από τις πλημμύρες στον Έβρο, ένα πρόβλημα που με μπαλώματα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν από το 1957. Επίσης, σημείωσαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη «χεριών» λόγω της ερήμωσης της περιοχής.
Από την πλευρά του, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι χρειάζεται ένα άλλο σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας, στο πλαίσιο αυτό και της αγροτικής παραγωγής, αλλά και για τη στήριξη της περιοχής με υποδομές και έργα που θα συγκρατούν τον πληθυσμό. Το ΚΚΕ έχει τέτοιο σχέδιο και παλεύει γι’ αυτό, υπογράμμισε, ενώ εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος στις δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτών, διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τα αιτήματα της αγροτιάς με κάθε μέσο και τόνισε ότι παράλληλα χρειάζεται να δυναμώσει και ο αγώνας της αγροτιάς για τα δίκαια αιτήματά της.