Η 21η Νοεμβρίου 2011 θα γιορτασθεί με λαμπρότητα και επισημότητα σε ολόκληρη τη χώρα, ως η μέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για τον εορτασμό ορίζουμε γενικά τα εξής:

  1. 1.      Γενικό σημαιοστολισμό των Δημοτικών Καταστημάτων, όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των ΝΠΔΔ, Οργανισμών και Τραπεζών, καθώς και των πολεμικών πλοίων, που θα βρίσκονται στο λιμάνι, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2011
  2. 2.      Φωταγώγηση των Δημοτικών Καταστημάτων, όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των ΝΠΔΔ, Οργανισμών και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου.
  3. 3.      Επίσημη έπαρση σημαίας στις 08.00 στα φρούρια ή τους ειδικούς χώρους έπαρσης σημαίας και υποστολή της μετά τη δύση του ηλίου με την συμμετοχή αγήματος και στρατιωτικής μουσικής, όπου είναι δυνατό.
  4. 4.      Τέλεση δοξολογίας και ομιλία στον μητροπολιτικό ναό
  5. 5.      Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, μετά τη δοξολογία, από Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, καθώς και από Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις.

Ειδικά για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ώρα 08.00: Έπαρση της σημαίας στον προ της Μεραρχίας χώρο με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και στρατιωτικής μουσικής και την παρουσία των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.

Ώρα 10.00: Τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμου

Ο κ. Μηλιώνης Παναγιώτης, Φιλόλογος του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης, μετά τη δοξολογία, στο ναό, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, στο πλαίσιο της σημασίας που προσδίδεται στην ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ώρα 10.45: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τους Βουλευτές του Νομού, τον Στρατηγό Δ/τή ΧΙΙ Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, από τον εκπρόσωπο του Δ.Π.Θ., τον Δ/ντή της ΕΛ.ΑΣ., τον κεντρικό Λιμενάρχη, τον Δ/ντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τα Προεδρεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών και εκπροσώπους των εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.

Δύση ηλίου: Υποστολή σημαίας.

Οι παρακάτω αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν:

α) Η Ιερά Μητρόπολη για τις ιεροτελεστίες

β) Η XII ΜΠ για τη διάθεση στρατιωτικής μουσικής και αγήματος απόδοσης τιμών στον χώρο του Ιερού Ναού και του μνημείου της Δόμνας Βιζβύζη

γ) Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την προετοιμασία των μεγαφώνων στο χώρο του μνημείου

δ) Η Αστυνομική Δ/νση για την τάξη

Τελετάρχες ορίζουμε τον κ. Γιώργο Χατζηγιάννη, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και τους κ.κ. Κώστα Κυριαλάνη και Χρήστο Κυριαζίδη, υπαλλήλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

 

Η

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΜΑΥΡΑΝΕΖΟΥΛΗ