Ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού ΔΠΘ «Ο Βιζυηνός» με ανακοίνωσή του, ζητάει να μην αλλάξει το καθεστώς που υπάρχει μέχρι σήμερα, όσον αφορά στη συμμετοχή των υπαλλήλων στην εκλογική διαδικασία των πρυτανικών εκλογών. Συγκεκριμένα ο σύλλογος αναφέρει:

Είναι προφανές ότι το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέσα στην κρίση της πανδημίας χαρακτηρίζεται από τεράστιο έλλειμμα δημοκρατικής ευαισθησίας και παντελή έλλειψη σεβασμού στα θεσμικά όργανα που εμπλέκονται στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και όχι μόνο.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις αλλαγές στην διαδικασία τις εκλογής των Πρυτανικών Αρχών και την αδικαιολόγητη εξαίρεση του Διοικητικού Προσωπικού από το εκλεκτορικό σώμα, από κοινού με τους φοιτητές και τους κλάδους Ε.Ε.Π.
ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, γεγονός που επιφέρει πλήγμα στην δημοκρατική λειτουργία των ιδρυμάτων.
Όπως είναι γνωστό το διοικητικό προσωπικό αποτελεί βασικό πυλώνα της λειτουργίας ενός Ιδρύματος. Αν αφαιρεθεί από το διοικητικό προσωπικό το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των Πρυτανικών Αρχών απαξιώνεται ο οργανικός του ρόλος στο αυτοδιοίκητο σύστημα που καθιερώθηκε εμβληματικά στη μεταπολίτευση. Η μη συμμετοχή του προσωπικού στην εκλογή των αρχών του ιδρύματος αντιβαίνει εξ’ ορισμού στις επιταγές τις σύγχρονης διοικητικής πρακτικής που προωθεί την αποκεντρωμένη διοίκηση και τη συμμετοχική δημοκρατία.
Σύμφωνα με τα παραπάνω ζητάμε από τη Σύγκλητο και το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δ.Π.Θ. να προωθήσει και να στηρίξει το αίτημά μας για να συνεχίσει το διοικητικό προσωπικό να συμμετέχει ενεργά στη δημοκρατική αυτοδιοίκηση των Ανώτατων Ιδρυμάτων της χώρας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου
Διοικητικού Προσωπικού του
Δ.Π.Θ. «Ο ΒΙΖΥΗΝΟΣ»