Τρία νέα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Γράφημα.
Πρόκειται για τα βιβλία:

Το σπαθί του αυτοκράτορα, του Βύρωνα Αθανίτη
“Έβγαλα το δαμασκηνό σπαθί από το θηκάρι και το κράτησα με σεβασμό στα χέρια μου. Η ταλαιπωρημένη αλλά γεμάτη συμπόνια μορφή του βασιλιά όπως είχε χαραχτεί στη μνήμη μου την τελευταία νύχτα της Πόλης, τρεμόπαιξε μπροστά μου σαν απόκοσμη οπτασία…
Τύλιξα το σπαθί με πορφυρό ύφασμα και το απόθεσα στο μπρούτζινο κουτί. Ασφάλισα τα κλείστρα του και το κατέβασα με προσοχή στον λάκκο, μαζί με τα δάκρυά μου που κυλούσαν πάνω του…. Κατόπιν αρχίνισα να φτυαρίζω, ώσπου όλο το χώμα επέστρεψε στη θέση του…
Την ίδια στιγμή ο ήλιος είχε μόλις ανατείλει. Σαν από θαύμα γινομένο, οι ακτίνες του έγλειφαν τις επάλξεις του κάστρου για να πέσουν κατόπιν στη γης, ανάμεσα στα πόδια μου…”

Για την οικογένεια Βαφέα, το χειρόγραφο Χρονικό του Μιχαήλ Ζαπαντιώτη, ενός από τους γραμματικούς του Κωνσταντίνου Δραγάση Παλαιολόγου, που το κατέχει εδώ και αιώνες, σημαίνει πολύ περισσότερα από μια ιστορική κληρονομιά ή ένα κυνήγι θησαυρού. Αναζητώντας το σπαθί του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα, οι ήρωες έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με την ταραχώδη διαχρονική πορεία του ελληνισμού και τις -καλά κρυμμένες στο συλλογικό μας ασυνείδητο- ενοχές για την απώλεια της βασιλεύουσας. Όσο αγωνίζονται να υπερβούν και τα δικά τους προσωπικά τραύματα, διαπιστώνουν την ανάγκη ενός νέου ξεκινήματος που συνδέεται με την ταυτότητα των σύγχρονων Ελλήνων.

Μποστάνι δημοκρατίας, του Αντώνη Χαριστού
Το «μποστάνι Δημοκρατίας» περιστρέφεται γύρω από τους ανθρώπινους χαρακτήρες ενταγμένους στα πλαίσια των κοινωνικών διεργασιών.
Διεργασίες τις οποίες ετεροκαθορίζουν ιδέες, επιθυμίες και προοπτικές. Τα συλλογικά και ατομικά πεπραγμένα, διαδραματίζουν την εναλλακτική πρόταση στα είθισται των παραδεδεγμένων αληθειών. Η προσωπικότητα του λόγου και των πράξεων, μετατοπίζεται από το πεδίο της καθημερινής αναφοράς σε αυτό του ιστορικού χρόνου και της υποκειμενικής διάταξης των ρόλων. Εγκλωβισμένοι στα δεδομένα της κοινωνικής αναπαραγωγής, τρεις νέοι αγκιτάτορες αναμετρώνται με τα πρότυπα συντήρησης και παραδοσιακής πρόσληψης των πραγμάτων. Η νήσος Σαμοθράκη θα μετατραπεί σε γέφυρα άρνησης του παρελθόντος, με το παρόν να μοιάζει αβέβαιο στην αυλαία του αύριο.

Πνοές από μελάνι, της Ελισάβετ Κουκουμάκα
Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να ταξιδέψεις κυριολεκτικά διαμέσου των βιβλίων; Αν μπορούσες να ζήσεις περιπέτειες σε κόσμους που μόνο νοερά έως τώρα μπορούσες να επισκεφθείς; Να βιώσεις και να γίνεις μέρος γεγονότων που άλλαξαν τη ροή της ιστορίας; Σίγουρα ακούγεται συναρπαστικό…
Όμως, πρόσεχε! Ένα τέτοιο ταξίδι φέρει μεγάλη ευθύνη και κρύβει παγίδες. Η παραμικρή λάθος επιλογή μπορεί να έχει καταστρεπτικές συνέπειες. Η εκπαίδευση απαιτεί πειθαρχία και αντοχή, άμυνα σε παιχνίδια του μυαλού και γερά νεύρα. Θα το άντεχες;
Η Κλαίρη είναι ένα φαινομενικά συνηθισμένο κορίτσι της Α΄ Λυκείου. Μέσα από μια σειρά γεγονότων συναντά τον έρωτα και τη μοναξιά. Αμύνεται σε ψυχολογικούς πολέμους, παλεύει με τους φόβους της, γνωρίζει καινούριους κόσμους αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό. Ανακαλύπτει νέες δυνάμεις και μας πάει σε μέρη που μόνο η φαντασία μάς πήγαινε έως τώρα.
Στον δικό της κόσμο, το μελάνι δίνει πνοή και τα βιβλία αποκτούν φωνή!
Εσύ… μπορείς να τα ακούσεις;