Η υποψήφια πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Ελένη Ιντεπελίδου, απαντά στις ερωτήσεις του  thraki Νεα. Μιλάει για τις εκλογές, την κρίση και για το πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της.

 

Εδώ και πολλούς μήνες έχετε ανακοινώσει την πρόθεσή σας να διεκδικήσετε την προεδρεία του Επιμελητηρίου Έβρου. Στη μέχρι τώρα πορεία νοιώθετε δικαιωμένη για την απόφασή σας;

Απόλυτα. Η δημοσιοποίηση της πρόθεσής μου να ηγηθώ ενός υπερκομματικού και πολυσυλλεκτικού συνδυασμού στις εκλογές του Επιμελητηρίου Έβρου δημιούργησε μία δυναμική συσπείρωσης και ενεργοποίησης στα μέλη του, τα οποία πλαισίωσαν την πρωτοβουλία μου και συλλογικά συγκροτήσαμε το συνδυασμό «ΝΕΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», ένα συνδυασμό που είναι προϊόν ανάγκης να αναλάβουνε οι επαγγελματίες του Έβρου την τύχη στα χέρια τους,  να διαμορφώσουν τις συνθήκες υπέρβασης της κρίσης σε τοπικό επίπεδο.

 

Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες έχουν μπει δυναμικά στο στίβο της ζωής, της επιχειρηματικότητας, της πολιτικής. Μία δραστήρια γυναίκα στους παραπάνω τομείς, υστερεί ως προς τα οικογενειακά της καθήκοντα;

Αν είχατε τη δυνατότητα να καταγράψετε την ευτυχία, τη χαρά, την αγάπη που αποπνέει το οικογενειακό μου περιβάλλον από το σύζυγο μέχρι τα εγγόνια μου, θα αντιλαμβανόσασταν ότι η συμμετοχή στο δημόσιο βίο μίας γυναίκας, ενισχύεται και ενδυναμώνεται από την οικογενειακή αρμονία.

 

Ποιος σας βοηθάει στην προεκλογική μάχη;

Θέλω να τονίσω ότι δεν το εκλαμβάνω ως μάχη αλλά ως διεκδίκηση.

Σ΄ αυτή λοιπόν τη διεκδίκηση συμμετέχουν όλοι οι συνεργάτες μου, μέλη του συνδυασμού αφιερώνοντας χρόνο και κόπο προκειμένου να μετασχηματίσουμε το Επιμελητήριο Έβρου σε ένα εργαλείο στα χέρια των συναδέλφων επαγγελματιών, όπως επίσης καθοριστική είναι η βοήθεια των μελών του Επιμελητηρίου Έβρου –(συναδέλφων επαγγελματιών) των φίλων και των πολιτών της τοπικής μας κοινωνίας.

 

Επιλέξατε το δύσκολο δρόμο. Στο δρόμο αυτό κάθε μέρα είστε εκτεθειμένη. Πώς νοιώθετε για την απόφασή σας;

Ήρεμη και δικαιωμένη γιατί καθημερινά βλέπω την αγωνία των επαγγελματιών του νομού μας, για το μέλλον των επιχειρήσεών μας και είναι μονόδρομος για μένα και τα μέλη του συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» η διεκδίκηση της νέας διοίκησης του επιμελητηρίου Έβρου.

 

Οι επιχειρήσεις του Έβρου τι χρειάζεται για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά  τους;

Να εκλάβουν την κρίση ως ευκαιρία. Απαιτείται εξωστρέφεια και δυναμισμός. Τεχνολογικός εκσυγχρονισμός και γρήγορη προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Προσφορά ελκυστικών και ποιοτικών προσφορών στον πιεσμένο σήμερα καταναλωτή σε χαμηλότερα επίπεδα κόστους.  Συνεργατικότητα, δημιουργικότητα και δικτυώσεις. Διορατικότητα και στρατηγικές.