Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 στο γραφείο του αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών από Λιθουανία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius με τίτλο: Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις «Διαχρονική Ιστορία της Διατροφής» (“Let’s Eat History”) 2010 – 2012. Την Ελλάδα εκπροσωπεί στο πρόγραμμα το 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης με συντονίστρια την κ. Τσεντέμη Κωνσταντίνα, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Χρήστος Γερακόπουλος

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην γνωριμία με τα προϊόντα που η κάθε χώρα χρησιμοποιεί παραδοσιακά στην διατροφή της, αλλά και ευρύτερα με το εκπαιδευτικό σύστημα, την παράδοση, την γλώσσα, την ιστορία, τον πολιτισμό μέσω των ανταλλαγών επισκέψεων μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Μάιο με την επίσκεψη στην Ιταλία, η οποία είναι και η διαχειρίστρια χώρα του, όπου θα γίνει και η αξιολόγηση και αποτίμηση του συνολικού εγχειρήματος.

Ο κ. Λαμπάκης υποδέχτηκε θερμά τους εκπαιδευτικούς, επαίνεσε την προσπάθειά τους και τους προέτρεψε να αναλάβουν περισσότερες παρόμοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες προάγουν το πνεύμα και έχουν λειτουργούν ευεργετικά προς την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.

Η αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και του πρόσφερε αναμνηστικά δώρα.