Ομόφωνα όχι επί της προμελέτης που κατέθεσε στο Υπουργείο η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε. για το έργο χρυσού στο Πέραμα, είπαν εχθές τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης. Οι σύμβουλοι δέχτηκαν να υιοθετήσουν την εισήγηση που έχουν κάνει οι κύριοι Αρίκας και Τριανταφυλλίδης, την οποία παρουσίασε στο όργανο ο δεύτερος. Μεταξύ άλλων ο κ. Τριανταφυλλίδης τονίζει πως η προμελέτη δεν απαντάει σε καίρια ερωτήματα, ενώ ο τρόπος απόθεσης των υπολειμμάτων που θα προκύπτουν μετά την επεξεργασία ,χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο τουλάχιστον επικίνδυνος. Η συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα διήρκησε περίπου 3 ώρες χωρίς να λείψουν οι εντάσεις και οι διαπληκτισμοί. Μάλιστα έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης Έβρου κατά των Χρυσορυχείων λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια με δύο πολίτες που εξέφρασαν διαφορετική άποψη για το ζήτημα της εξόρυξης χρυσού. Τελικά μετά από παρέμβαση των ψυχραιμότερων και ειδικότερα του Αντιδημάρχου Φερών Νίκου Γκότση η ένταση εκτονώθηκε.

 

 

 

Το ¨όχι¨ που είπε το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης μπορεί να ήταν ομόφωνο, ωστόσο από την ψηφοφορία απείχε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λασκαράκης. Μιλώντας στο σώμα και εξηγώντας τους λόγους τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει γνωμοδότηση για μια προμελέτη 500 σελίδων γεμάτη με εξειδικευμένους όρους. Σήμερα το πρωί μιλώντας στον STATUS 94.2 ο κ. Λασκαράκης, τόνισε χαρακτηριστικά πως στην συνεδρίαση υπήρξε κυάνωση της ελευθερίας του λόγου, συμπληρώνοντας πως ήταν κατάπτυστη η προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν την γνώμη τους. Αυτό που ζητάει ο κ. Λασκαράκης είναι να δοθεί η προμελέτη σε επιστήμονες προκειμένου να υπάρξει σφαιρική γνώμη των συμβούλων, υποστηρίζοντας πως τις απόψεις του Γιώργου Τριανταφυλλίδη τις είχε ακούσει και στο παρελθόν.

 

Άμεση και ταυτόχρονα σκληρή ήταν η απάντηση του επικεφαλής της παράταξης Μαζί Πάμε Μπροστά Γιώργου Ραπτόπουλου, στα όσα είπε ο κ. Λασκαράκης. Μεταξύ άλλων ο κ. Ραπτόπουλος τόνισε πως το πνεύμα του κ. Λασκαράκη , για το συγκεκριμένο ζήτημα, απουσιάζει από την πόλη τα τελευταία 12 χρόνια. Παράλληλα συμπλήρωσε πως η στάση τόσο του ίδιου όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ξεκάθαρη και βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα.

Ακούστε ΕΔΩ, τη δήλωση Ραπτόπουλου στον status 94.2 και στον Σταύρο Αποστολίδη