Τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που κατεγράφησαν πέρυσι στις καλλιέργειες σιτηρών, λόγω της ξηρασίας και του βαμβακιού, λόγω του πράσινου σκουληκιού, ψάχνουν οι αγρότες. Οι αγρότες αποζημιώσεις ακούν και αποζημιώσεις δεν βλέπουν. Φαίνεται ο Έβρος απέχει αρκετά για να φτάσει μία ξεκάθαρη απάντηση.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, βουλευτές έχουν διαφορετικές πληροφορίες για την εξέλιξη του φακέλου που στάλθηκε στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και σ’ αυτόν περιέχονται τα στοιχεία, μαζί με τη μελέτη – καταγραφή από τις υπηρεσίες της περιφέρειας ΑΜΘ.
Με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Ορεστιάδας πραγματοποιήθηκε ακόμη μία σύσκεψη, παρουσία και των τεσσάρων βουλευτών του Έβρου, προκειμένου οι αγρότες να λάβουν μία απάντηση για τα χιλιάδες «προβληματικά» στρέμματα που υπήρχαν στον Έβρο.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, οι διαφωνίες και οι άλλες πληροφορίες ήταν εμφανείς και τελικά αποφασίστηκε να ζητηθεί νέο ραντεβού με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Μάκη Βορίδη, προκειμένου να τους δοθεί μία οριστική (τελική;) απάντηση.
Νεότερα από εβδομάδα.