Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης µας, συµβάλλοντας στην εορταστική ατµόσφαιρα των ηµερών, οργανώνει και παρουσιάζει και φέτος το ανανεωµένο χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραµµα µε τίτλο: «Θρακιώτικα Χριστούγεννα στο Μουσείο µας»
Το πρόγραµµα θα γίνεται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσείου, σε µια παραµυθένια Χριστουγεννιάτικη ατµόσφαιρα, όπου θα προβάλλεται βίντεο µε ήθη κι έθιµα από χωριά της περιοχής µας.
Επίσης, τα παιδιά θα συµµετάσχουν σε ένα διαδραστικό παραµύθι µε τίτλο: «Η Κάλλω και η Μάρµπω στο µύλο µε τους καλλικαντζαραίους». Θα µάθουν για το πώς γιόρταζαν οικογενειακά εδώ στην Θράκη οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους τις ηµέρες των Χριστουγέννων.
Σκοπός του προγράµµατος είναι να καταλάβουν τα παιδιά τη σηµασία της γιορτής των Χριστουγέννων και τα Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιµα του τόπου µας (τα εννιά φαγητά, τα παραδοσιακά κάλαντα, τα έθιµα της καµήλας, του µποµποσιάρη, της σούρβας, τα τεµπελέκια της Βύσσας κ.α.).
Στο τέλος, σαν ενθύµιο της συµµετοχής στο πρόγραµµα, το κάθε παιδί θα πάρει ένα αναµνηστικό…έκπληξη!
Το πρόγραµµα θα διαρκέσει από τη ∆ευτέρα 2 ∆εκεµβρίου έως και την Παρασκευή 20 ∆εκεµβρίου 2019. Ώρες λειτουργίας του προγράµµατος: Καθηµερινά, από ∆ευτέρα µέχρι Παρασκευή 10:00-11:00 και 11:30-12:30.
Υπεύθυνος διοργάνωσης Χριστουγεννιάτικου εκπαιδευτικού προγράµµατος:
– Γιάννης Σιωπίδης, Αντιπρόεδρος του Μουσείου
Επιµέλεια και παρουσίαση Χριστουγεννιάτικου εκπαιδευτικού προγράµµατος:
– Τούλα Κουρουµιχάκη, Γενική Γραµµατέας του Μουσείου
– Γιάννα Κολοκοτρώνη, συνταξιούχος δασκάλα
Συνεργάτες του Μουσείου για τα εκπαιδευτικά προγράµµατα:
– Γιώργος Κυρτσόπουλος, Μέλος του ∆.Σ. του Μουσείου
– Πασχάλης Κουρουµιχάκης, συνταξιούχος δάσκαλος
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2552028080