Συνολικά ενενήντα κατασχέσεις προϊόντων απομίμησης σε βάρος παράνομων μικροπωλητών ήταν ο απολογισμός των νέων εξορμήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας, με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου των «σεντονιών» και την πάταξη του παραεμπορίου στις αγορές της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των επιχειρήσεων σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ., άνδρες της Δημοτικής Αστυνομικής διενήργησαν ελέγχους  στις λαϊκές αγορές της Ξηροκρήνης και της Μαρτίου και προχώρησαν σε  πενήντα κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών.

Αντίστοιχα, σήμερα, Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011, και ώρα 11.00, διενεργήθηκαν έλεγχοι στην πλατεία Αριστοτέλους, κατά μήκος της οδού Τσιμισκή, στην οδό Εγνατία και στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη, όπου στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας προχώρησαν σε  συνολικά σαράντα κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών.

Οι κατασχέσεις και στις δύο περιπτώσεις αφορούσαν ρολόγια, ζώνες, τσάντες, προϊόντα κινητής τηλεφωνίας, γυαλιά ηλίου και είδη ένδυσης, όλα προϊόντα απομίμησης τα οποία μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή  απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως ορίζει ο νόμος, στο ΣΜΑ για άμεση καταστροφή.