Εφαρμογή εναλλακτικού σεναρίου

                                                                           ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΙΔΗ

 

΄Ολες οι εξελίξεις τρέχουν τόσο γρήγορα και καταιγιστικά που δεν προλαβαίνουμε τα γεγονότα και την επικαιρότητα. Γι αυτό και ρίχτηκαν στο συρτάρι δύο ετοιμοπαράδοτα άρθρα, τα οποία δεν θα δουν το φως της δημοσιότητας λόγω ανεπικαιρότητας.

Η βόμβα-φόβητρο και «μπαμπούλας» του δημοψηφίσματος, που χρησιμοποίησε ο κ. Παπανδρέου σε μια συμφωνημένη με τους εταίρους και δανειστές μας κίνηση εκφοβισμού του κ. Σαμαρά, δεν επέτυχε απόλυτα το στόχο της, αφού ο κ. Σαμαράς ουσιαστικά ξεγλίστρησε και το μόνο που ψέλλισε ήταν ότι πάντοτε θεωρούσε αναγκαία υπό όρους τη νέα δανειακή σύμβαση και ότι πρέπει να σχηματισθεί μια «μεταβατική» βραχύβια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης (χωρίς τον Παπανδρέου), η οποία θα ψήφιζε τη νέα δανειακή σύμβαση και την εκταμίευση της 6ης δόσης και θα προχωρούσε τάχιστα σε εκλογές εντός ενάμιση μήνα και μετά αυτός θα συνέχιζε ελεύθερος το βιολί του της επαναδιαπραγμάτευσης.

Η Τρόϊκα, όμως, το Διευθυντήριο της Ε.Ε και το διεθνές κατεστημένο είχαν καταστρώσει αρχικώς ένα σενάριο εγκλωβισμού του κ. Σαμαρά, τόσο για μια κυβέρνηση ευρύτερης δυνατής συνεργασίας με τουλάχιστον 180 βουλευτές, όσο και για την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης που συμφώνησε με Παπανδρέου – Βενιζέλο και φυσικά την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, ώστε να είναι κατοχυρωμένοι για τα χρήματά τους.

Ο κ. Σαμαράς, αντιλαμβανόμενος την παγίδα και τον μπαμπούλα του δημοψηφίσματος, αλλά και την τεράστια ευθύνη να γίνει ο τορπιλιστής, μισοείπε το ΝΑΙ υπό όρους που οι εταίροι και δανειστές μας δεν συμφωνούν. Ο κ. Σαμαράς είχε την αυταπάτη ότι θα προηγ