Είχε δεσμευτεί για μεταφορά του γκαράζ του δήμου Ορεστιάδας από το πανεπιστήμιο και το υλοποίησε. Ο λόγος για τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος έκανε πράξη, κάτι που έπρεπε να γίνει από το 1999, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του πανεπιστημίου στην πόλη.
Μπορεί να ήταν δύσκολο, καθώς απαιτούνταν ουσιαστική κι όχι μεσοβέζικη λύση, η οποία τελικά δόθηκε.
Επί χρόνια, η φοιτητική κοινότητα της πόλης, είχε δίπλα της το αμαξοστάσιο του δήμου. Ακριβώς απέναντι από το κυρίως κτήριο και δίπλα από τα εργαστήρια. Εικόνα μη αποδεκτή, από κανέναν.
Τελικά με ενέργειες του δήμου, το αμαξοστάσιο απομακρύνθηκε.
Όσα για τα οχήματα, τα απορριμματοφόρα μεταφέρθηκαν σε χώρο που νοικιάζει ο δήμος σε πρώην έκθεση αυτοκινήτων στην επαρχιακή οδό Ορεστιάδας – Σάκκου, αξιοποιείται σε μέγιστο βαθμό το αμαξοστάσιο της Βύσσας, ενώ τμήμα των οχημάτων φιλοξενείται προσωρινά σε εγκαταστάσεις της περιφέρειας στην ΥΕΒ.

Ο κ. Μαυρίδης μάλιστα είχε πει σε προεκλογική του ομιλία, ότι ξεκίνησε η μεταφορά του αμαξοστασίου και κάποιοι μίλησαν για προεκλογικό πανηγύρι. Η εικόνα και η πραγματικότητα επιβεβαιώνουν το δήμαρχο.

Το πρώην αμαξοστάσιο αναμένεται να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.

Στο χώρο είχε ξεσπάσει και πυρκαγιά σε απορριμματοφόρο το 2013.

Τον Μάϊο του 2019 ο σύλλογος μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ, εν όψει των δημοτικών εκλογών, είχε προχωρήσει σε παρέμβαση με επιστολή του.

Στα 20 χρόνια λειτουργίας της στην Ορεστιάδα, η Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας, με τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων, κατάφερε να έχει σημαντική συμβολή στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια διατυπώνονται έντονοι προβληματισμοί, που σχετίζονται κυρίως με την ίδρυση μεγάλου αριθμού ομοειδών Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην υπόλοιπη χώρα, όπως επίσης και την αποσπασματική συνεργασία της τοπικής κοινωνίας και του Πανεπιστημίου, παραγόντων που έχουν οδηγήσει σε ισχυρή περιδίνηση και κρίση. Καθίσταται, επομένως, αναγκαία η επανεξέταση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Θράκη, γενικότερα, και στην Ορεστιάδα, ειδικότερα, λαμβανομένου υπόψη του ρόλου που διαδραματίζει το Πανεπιστήμιο στην κοινωνία και την οικονομία της περιοχής.

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα, όπου η Ανώτατη Εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος, επιχειρείται η επίτευξη περιφερειακής ανάπτυξης μέσω της στρεβλής πρακτικής ίδρυσης περιφερειακών πανεπιστημιακών Τμημάτων, χωρίς σχεδιασμό, με ταυτόχρονη μείωση των πιστώσεων για την Ανώτατη Εκπαίδευση και συχνά στο όνομα της βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης. Οι πολιτικές αυτές έχουν ως αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση κυρίως των Τμημάτων που βρίσκονται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο Σύλλογος μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ θέλει να ενημερώσει τους πολίτες της Ορεστιάδας γι’ αυτές τις προκλήσεις. Επίσης, θέλει να εκφράσει την έκπληξή του που το μέλλον των Τμημάτων της Ορεστιάδας δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες των υποψηφίων Δημάρχων, και συγκεκριμένα θέτει τα εξής ερωτήματα:

Ποια έργα έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 20 χρόνια, για να αναδείξουν τον περιβάλλοντα χώρο του πανεπιστημίου και τι σχεδιάζουν να κάνουν οι υποψήφιοι στο μέλλον;
Ποιες πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης φοιτητών και προσωπικού των Τμημάτων της Ορεστιάδας;
Ποιες παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στους βουλευτές του Έβρου, για να αποτραπεί η ίδρυση ομοειδών Τμημάτων;
Ποιος δήμαρχος θέλει να έχει το υπνοδωμάτιο του παιδιού του σε απόσταση 3 μέτρων από το αμαξοστάσιο του Δήμου;
Καλούμε τους πολίτες της Ορεστιάδας να στηρίξουν το Πανεπιστήμιο ως μια στρατηγική επιλογή και να πιέσουν τους υποψηφίους να πάρουν θέση για τα προβλήματα που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Η Γραμματέας
Γεώργιος Τσαντόπουλος Αναστασία Πασχαλίδου