Με την υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνηση των μελετών για την κατασκευή Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διάθεσης Απορριμμάτων, ξεκινάει μία νέα εποχή για τη διαχείριση των απορριμάτων στον Έβρο. Με την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο χωροθετείται πλησίον της βιομηχανικής περιοχής Ορεστιάδας, οι δήμοι Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου και κατ’ επέκταση οι δημότες, θα απαλλαγούν από το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων, που αυτή τη στιγμή μεταφέρονται στην Κομοτηνή. Στην Ορεστιάδα ο πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ και δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος υπέγραψε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία για την υλοποίηση μελέτης, παρουσία του γενικού γραμματέα διαχείρισης αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου.
Οι δήμαρχοι Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου τόνισαν την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο δήμων και με την ΔΙΑΜΑΘ. Παράλληλα οκ. Μαυρίδης ευχαρίστησε και τον γραμματέα διαχείρισης απορριμάτων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από την πρώτη στιγμή έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που καταβάλει η ΔΙΑΜΑΘ.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα διαχείρισης αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο, πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για μείωση του όγκου των σκουπιδιών. Το κόστος για την κατασκευή της Ολοκληρωμένης εγκατάστασης διάθεσης απορριμμάτων αγγίζει τα 11,5 εκατομμύρια Ευρώ.

Με την κατασκευή της μονάδας στην περιοχή της βιομηχανικής περιοχής Ορεστιάδας, κάτι που αναμένεται εντός πενταετίας, θα μπει τέλος στα δαπανηρά και χρονοβόρα καθημερινά δρομολόγια μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κομοτηνή, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας στο βόρειο τμήμα του Έβρου.