Επέστρεψε στην πατρίδα του βάζοντας τέλος στη μετανάστευση
Τέλος η μετανάστευση – Επέστρεψε στον τόπο του
Χιλιάδες σελίδες έχουν γραφτεί για νέους οι οποίοι έφυγαν τα χρόνια της κρίσης, αλλά και πριν ξεσπάσει αυτή, από την Ελλάδα, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.
Πολλοί είναι κι αυτοί που εγκατέλειψαν τον Έβρο, αποτελώντας τους νεομετανάστες της πατρίδας μας. Χώρες, όπως η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ελβετία, η Ιρλανδία, η Κύπρος φιλοξενούν Εβρίτες, οι οποίοι εργάζονται σε διάφορους τομείς.
Αρκετά χρόνια πριν, μία νέα οικογένεια άφησε την Ορεστιάδα και δημιούργησε μία νέα ζωή στην Κύπρο. Ο Κώστας Γκουντινίδης πριν εννέα χρόνια, πήρε τη μεγάλη απόφαση και έφυγε με την σύζυγό και το παιδί του για την Κύπρο. Εκεί ξεκίνησε μία νέα ζωή, αφήνοντας χωρίς να ξεχάσει όμως ποτέ, την Ορεστιάδα, τα καταστήματα που είχε με τον αδελφό του, τους γονείς και τους φίλους του.
Στην Κύπρο ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη διοίκηση επιχειρήσεων και εργάστηκε σε εταιρίες στον τομέα του λιανικού και χονδρικού εμπορίου, όπως η σύζυγός του.
Φέτος, αποφάσισε να κάνει αυτό που πάντα ήθελε. Να επιστρέψει στην Ορεστιάδα.
Η απόφαση δεν ήρθε βέβαια ξαφνικά κι όχι γιατί δεν ήταν καλή η ζωή, όχι γιατί δεν ήταν καλοί οι μισθοί.
«Πάντα ήθελα να επιστρέψω και να ασχοληθώ μ’ αυτό που είχα ξεκινήσει πριν από 15 χρόνια», τονίζει ο Κώστας Γκουντινίδης στο thraki Νεα.
«Η δυσκολία ανατροφής του μικρού με δύο εργαζόμενους γονείς ήταν ένας από τους λόγους που επιστρέψαμε» αναφέρει.
Ο Κώστας πλέον θα ξανασυνεργαστεί με τον αδελφό του Φύλλη στο καφεκοπτείο που διατηρούν στο κέντρο της Ορεστιάδας, ενώ η σύζυγός του εργάζεται σε ασφαλιστικό γραφείο.
Όταν τον ρωτήσαμε τι έχει να πει για τους νέους που έχουν μεταναστεύσει, μας απάντησε:
«Η μετανάστευση έχει δύο πυλώνες. Ο ένας τα χρήματα, ο άλλος η ποιότητα ζωής. Αν ο ένας από τους δύο καταρρεύσει, θα πρέπει να ξανασκεφτείς αν θα επιστρέψεις ή αν θα παραμείνεις μετανάστης. Η ποιότητα ζωής είναι μεγάλο κεφάλαιο και θέλει πολλή συζύτηση για το πως την αντιλαμβάνεται ο καθένας».