Στο περιθώριο όσοι συστρατεύτηκαν, αλλά στο παρελθόν είχαν διαφωνήσει και αμφισβητήσει τον περιφερειάρχη.

Απαλλαγμένος από το άγχος και τις αναγκαστικές επιλογές του παρελθόντος ύστερα από την επικράτησή του στην εκλογική μάχη, μπορεί να επιλέξει χωρίς εξαρτήσεις τους άμεσους συνεργάτες του.
Αναμφίβολα η εκλογή του περιφερειάρχη ΑΜΘ στην διοίκηση της περιφέρειας, αποτελεί μεγάλη νίκη, τόσο για τον ίδιο, όσο φυσικά και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, χωρίς να αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης έδωσε στήριξη στον Χρήστο Μέτιο.
Ο περιφερειάρχης, ο οποίος για πρώτη φορά εκλέχτηκε από τους ψηφοφόρους, τον Σεπτέμβριο θα κληθεί να ανανεώσει τη θητεία του. Και μπορεί για τις θέσεις των χωρικών αντιπεριφερειαρχών να έχει πάρει τις αποφάσεις του, ακολουθώντας απλά το εκλογικό σώμα (οι πρώτοι σε ψήφους θεωρούνται οι πιθανότεροι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες), απομένουν οι άλλες θέσεις της διοίκησης.
Ο Χρήστος Μέτιος, πραγματικά έχει αυτό που λέει ο λαός. Και το μαχαίρι και το πεπόνι.
Από αυτόν και μόνο εξαρτάται το να διορίσει όποιον πιστεύει ότι είναι ικανός, όποιον θεωρεί ότι δεν θα του κάνει εσωπαραταξιακή αντιπολίτευση, όποιους δεν άλλαξαν στρατόπεδο ή δεν είχαν αποστασιοποιηθεί και κυρίως όποιους δεν θεωρεί ότι λειτουργούν μέτρια ή παρεαρχικά. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους, ότι ο κ. Μέτιος έχει γνώση ακόμη και για χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν εναντίον του μέλη της παράταξής του, άσχετα αν τους έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στο ψηφόδελτίο του, για λόγους τακτικής.
Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έχοντας την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης και κυρίως του πρωθυπουργού και του υπουργού ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, είναι δύσκολο κάποιος στο εσωτερικό της παράταξης του περιφερειάρχη να σηκώσει μπαϊράκι. Άλλωστε όσοι σήκωσαν ή επέστρεψαν στην παράταξη ή βρίσκονται εκτός εδράνων της πλειοψηφίας.
Τα υπόλοιπα μετά τις 15 Αυγούστου.