Να πληρώνουν εισιτήριο όσοι βγαίνουν από τη χώρα για λιγότερο από 24 ώρες προτείνει υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης φαραντάτος πρώην στρατηγός και υποψήφιος βουλευτής Έβρου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 94.2 μετέφερε την άποψη ότι όσοι πηγαίνουν στη Βουλγαρία και την Τουρκία για λιγότερο 24 ώρες (και προφανώς για φώνια συμπεραίνουμε) πρέπει να πληρώνουν ένα εισιτήριο ώστε να μειωθεί η έξοδος των Εβριτών προς αυτές τις χώρες. Σύμφωνα με όσα είπε ο υποψήφιος βουλευτής η πρόταση προέρχεται από πολίτη και ο ίδιος τη μετέφερε.

Δεν γνωρίζουμε αν η πρόταση μπορεί να υλοποιηθεί, κάτι τέτοιο αλλωστε το θεωρούμε το λιγότερο και απίθανο. Ορθότερο και πιο πιθανό θεωρούμε το να αυξηθούν οι έλεγχοι στα σύνορα ώστε να απαγορεύεται η εισαγωγή τροφίμων και άλλων αντικειμένων από την Τουρκία η οποία είναι και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Κάποιοι άλλοι ίσως θα ήθελαν δέσμευση για μείωση της τιμής των καυσίμων στον Έβρο, ώστε να μη φεύγουν στο εξωτερικό οι Εβρίτες ακόμη και για καύσιμα. Περί προτάσεων αφθονία.