Στο έργο και στην προσωπικότητα του Βασίλη Τσολακίδη, υποψήφιου βουλευτή Έβρου με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται σειρά Εβριτών. Ανάμεσά τους οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Φαλέκας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας Δασολογίας Ορεστιάδας Σπύρος Κουτρούμπας κ.α..
Ο Βασίλης Τσολακίδης, γεννήθηκε το 1954 στο Νεοχώρι Ορεστιάδας από αγρότες γονείς. Κατά την περίοδο της δικτατορίας μετανάστευσε στη Γερμανία όπου υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας και συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα μέσα από τις τάξεις του αριστερού νεολαιίστικου κινήματος.
Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και Βιοαρχιτεκτονική, Πολεοδομία και Χωροταξία στο Πανεπιστήμιο του Κάσσελ.
Υπήρξε ιδρυτής και επί μία δεκαετία διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών «YTONG Porobeton» και «THRAKON – Βιομηχανία Φυσικών Δομικών Κονιαμάτων», δύο σύγχρονων βιομηχανικών μονάδων παραγωγής οικολογικών δομικών στοιχείων στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ορεστιάδα.
Είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού για την Ενέργεια και το Κλίμα και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Οικολογικού Ινστιτούτου Ελλάδας. Διετέλεσε καθηγητής στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Μετεκπαίδευσης του ΕΛΚΕΠΑ και μέχρι πρόσφατα Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).
Είναι δραστήριο μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Οικολογικής Αριστεράς μέσα από μαζικά κινήματα και αγωνιστικές πρωτοβουλίες, μέλος του Τμήματος Οικολογίας Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού και της Γραμματείας Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπήρξε αθλητής στίβου στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, είναι παντρεμένος με την Rita Scholzen και πατέρας δυο παιδιών.




Δείτε ΕΔΩ περισσότερα βίντεο.