Δεν σας ρωτήσουμε γιατί είστε υποψήφια, αλλά γιατί πιστεύετε ότι σας ζήτησε ο Χρήστος Μέτιος να είστε στο ψηφοδέλτιό του.

Ο Χρήστος Μέτιος εκπέμπει ένα ξεκάθαρο και ισχυρό μήνυμα: «Σύμπραξη οράματος και εμπιστοσύνης». Όραμα μας η ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο μας, στην Περιφέρεια, στον Έβρο και, βεβαίως, εμπιστοσύνη, που δομείται αφαιρώντας «Εγώ» και προσθέτοντας «Εμείς», αφαιρώντας υπέρμετρες φιλοδοξίες και εγωισμούς και προσθέτοντας Συνέπεια, Αξίες και Ιδέες. Στο πλαίσιο αυτού του μηνύματος αλλά και της αυτοδιοικητικής του εμπειρίας, ο επικεφαλής της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» αναζήτησε και εντόπισε στους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους εκείνα τα χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν τη Συνέργεια, τη Βελτίωση, τη Δημιουργία και τη Συνέχεια.

Πώς είναι να πολιτεύεται κάποιος πρώτη φορά;

Η απόφαση να κατέλθω στις εκλογές ως υποψήφια της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» πάρθηκε έπειτα από εποικοδομητικές συζητήσεις με τον Χρήστο Μέτιο ως προς τα δομικά χαρακτηριστικά της Περιφέρειας, τη λειτουργία της, τους στόχους και τον σκοπό της. Έχοντας αυτή τη γνώση κατέρχομαι στα κοινά απαλλαγμένη από το άγχος της πρώτης φοράς και αποφασισμένη να συμμετάσχω στην υλοποίηση του προγράμματος της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης».

Ο νέος νόμος περιορίζει τις θέσεις εκλογής, καθώς οι σύμβουλοι εκλέγονται βάσει ποσοστών συνδυασμών. Αυτό κόβει τα φτερά σε κάποιους οι οποίοι ίσως ξεκίνησαν και αργότερα τον προεκλογικό αγώνα, σε σχέση πάντα με κάποιους οι οποίοι και αναγνωρισιμότητα έχουν και παρουσίασα σε προηγούμενες εκλογές;

Έχω την άποψη ότι το παρόν εκλογικό σύστημα, καθώς και η εκ νέου συμμετοχή έμπειρων αυτοδιοικητικών στην εκλογική διαδικασία δε συνιστούν ανασταλτικό παράγοντα για τη συμμετοχή νέων, εξίσου ικανών ανθρώπων στους συνδυασμούς που έχουν ανακοινωθεί. Άλλωστε, η σύνθεση του ψηφοδελτίου της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» συνιστά απόδειξη της απόφασης του Χρήστου Μέτιου να εμπλουτίσει τον συνδυασμό με νέους ανθρώπους, έτοιμους να προσφέρουν.

Πρώτα συζητήσατε με τους γιους και τον σύζυγο και μετά αποφασίσατε ή πρώτα αποφασίσατε και μετά συζητήσατε;

Η συμμετοχή μου στις περιφερειακές εκλογές ήταν αποτέλεσμα τόσο της προσωπικής μου πεποίθησης ότι θα μπορούσα να αξιοποιήσω τις όποιες ικανότητες και εμπειρίες διαθέτω σε συνδυασμό με τη γνώση για το ανάγλυφο και, εν γένει, τη λειτουργία της Περιφέρειας, στοιχεία που προκύπτουν από την ήδη εποικοδομητική συνεργασία με τον Χρήστο Μέτιο. Ασφαλώς σε όλη αυτή την προσπάθεια έχω την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς μου.

Πολλοί θεωρούν ότι έχετε συγγένεια με τον πρώην υπουργό Απόστολο Φωτιάδη. Ισχύει αυτό ή πρόκειται για παρανόηση η οποία προκύπτει από τη συνωνυμία;

Πρόκειται για συνεπωνυμία. Έλκω την καταγωγή μου από τον Νομό Σερρών. Ωστόσο, έχω μεγαλώσει στον Έβρο όπου έχω δημιουργήσει την οικογένειά μου, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και, κυρίως, επιθυμώ την ανάπτυξη και ευημερία του.