Το βασικό σύνθημα της παράταξης Πόλη και Πολίτες, είναι το Συνεχίζουμε. Εσείς τι συνεχίζετε κ. Κυριακίδη;

Όταν από το 2008 άρχισα να ιδιωτεύω ως ελεύθερος επαγγελματίας, εδώ στην Αλεξανδρούπολη, δεν είχα στο μυαλό μου ότι η επόμενη δεκαετία που θα διανύαμε θα ήταν ίσως η πιο δύσκολη στη νεότερη ιστορία της χώρας μας.

Παρόλα αυτά έμεινα εδώ, δημιούργησα τη δική μου οικογένεια και συνέχισα να δίνω καθημερινά τον αγώνα μου ώστε να εξελίσσομαι ως επαγγελματίας αλλά και να παρέχω τα πάντα στην οικογένεια μου.

Με την υποψηφιότητα μου ΣΥΝΕΧΙΖΩ να στηρίζω και να συμβάλλω, με τις γνώσεις μου, τις απόψεις, τη θέληση της προσφοράς, της συνεργασίας, την εμπειρία, για ρεαλιστικές, αναπτυξιακές και εφαρμόσιμες λύσεις που οδηγούν σε ένα καλύτερο αύριο για εμάς αλλά πρωτίστως για τα παιδιά μας.

Τη δυνατότητα αυτή μου την έδωσε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, επικεφαλής της παράταξης Πόλη & Πολίτες, συμμετέχοντας μέσα σε μια δυνατή, έμπειρη και επιτυχημένη ομάδα.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να πιστεύετε στον Βαγγέλη Λαμπάκη;

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης εδώ και 8 χρόνια περίπου έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του ως Δήμαρχος.

Ωστόσο η δυναμικότητα, η εργατικότητα, ο αυθορμητισμός, το πάθος που τον διακρίνουν ως άνθρωπο και επιπλέον το θάρρος και η τόλμη να αναλαμβάνει το οποιοδήποτε ρίσκο, ώστε να έχει σίγουρη επιτυχία το έργο του, είναι μερικά από αυτά που με κάνουν να πιστεύω στο πρόσωπο του.

Γιατί ο κ. Λαμπάκης “δικαιούται” μία τρίτη θητεία και όχι κάποιος άλλος;

Ο Δήμαρχος μας ο Βαγγέλης Λαμπάκης δικαιούται μία τρίτη θητεία διότι είναι ο μόνος επικεφαλής, ηγέτης θα μπορούσαμε να πούμε, μιας παράταξης (Πόλη & Πολίτες) που δημιούργησε το 2006 έχοντας αποδείξει ότι με εντιμότητα και διαφάνεια διοικεί τα τελευταία 8 χρόνια τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Η εμπειρία του και μόνο τον κάνει να υπερτερεί των υπολοίπων υποψηφίων δημάρχων, τρανταχτό παράδειγμα είναι ότι τον έχουν εμπιστευθεί ως Πρόεδρο της Περιφερειακή Ενότητα Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Άλλωστε οι πολίτες του Δήμου της Αλεξανδρούπολης θα κρίνουν, όπως έπραξαν στο παρελθόν και εμπιστεύτηκαν τον Βαγγέλη Λαμπάκη ως Δήμαρχο.

Εκατοντάδες Εβρίτες, διεκδικούν μία θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ο αριθμός είναι μεγάλος. Πώς αισθάνεστε που ζείτε “από μέσα”, αυτή τη διαδικασία.

Όλη αυτή η διαδικασία είναι πολύ όμορφη και δημιουργική, συνάμα πολύ απαιτητική.

Είναι μια διαδικασία μέσα από την οποία σου δίνεται η δυνατότητα να έρχεσαι σε επαφή με συμπολίτες πέρα του καθημερινού σου κύκλου και να συζητάς για προβλήματα – ζητήματα της καθημερινότητάς τους με σκοπό τη βελτίωση αυτών.

Ανεξάρτητα με το εκλογικό αποτέλεσμα, από τη στιγμή που θέτουμε τον εαυτό μας στην κρίση των συμπολιτών μας, είναι “υποχρέωση” μας να πείσουμε τους πολίτες να συμμετάσχουν με την ψήφο τους στην εκλογική διαδικασία διότι επιλέγοντας εκείνους που κρίνουν ικανούς να τους εκπροσωπήσουν, συμμετέχουν έμμεσα στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν.

Τι δεν σας αρέσει στην Αλεξανδρούπολη;

Δεν νομίζω ότι μπορώ να αδικήσω και να μιλήσω αρνητικά για τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, όπου είμαι αποδεκτός επαγγελματικά και συνεχίζω να είμαι ενεργός πολίτης, διαφορετικά θα επέλεγα να μην είμαι δημότης αυτού του δήμου!!!

Τι σας φοβίζει στην πόλη;

Από την ημέρα που αξιώθηκα να είμαι πατέρας έχω την υποχρέωση να μην φοβάμαι.

Είναι χρέος μας να δίνουμε το παρών και να παραμένουμε ενεργοί πολίτες ώστε να συμμετέχουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση με σκοπό να σχεδιάσουμε, να δημιουργήσουμε τις υποδομές για την ανάπτυξη του Δήμου μας και για το μέλλον των παιδιών μας!!!

Αν είχατε τη δυνατότητα να βάψετε με ένα χρώμα όλη την πόλη, ποιο θα επιλέγατε, σε σχέση και με την υποψηφιότητά σας;

Θα επέλεγα το χρώμα της αισιοδοξίας, αλλά να θυμηθούμε ότι τα χρώματα για να αναδειχθούν χρειάζονται φως.

Επομένως την υποψηφιότητα μου την παρομοιάζω ως μια δέσμη φωτός όπου μαζί με τους υπόλοιπους υποψηφίους θα συνθέσουν το φως εκείνο που με ισορροπία και αρμονία θα διατηρεί το βέλτιστο χρώμα που αρμόζει στον Δήμο μας.

Ποιος είναι ο Θέμης Κυριακίδης

Γεννήθηκε το 1982 στην #Αλεξανδρούπολη με καταγωγή από το Δωρικό Τραϊανούπολης.

Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. και διατηρεί δικό του τεχνικό γραφείο, με δραστηριότητα σε ιδιωτικά και δημόσια έργα, από το 2008.

Από το 2011 είναι εκλεγμένος Πρόεδρος της Επαγγελματικής – Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών του Περιφερειακού Τμήματος Έβρου.

Η ενασχόληση του με την τοπική αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 2011 όταν και εκλέχθηκε σύμβουλος της κοινότητας Δωρικού.

Είναι παντρεμένος με την Νάνσυ Φουτσιτζή, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.