Δύο εκδρομές στην Ελλάδα και στη Ρουμανία διοργανώνει ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Διδυμοτείχου, με σκοπό τα μέλη του να ξεφύγουν από την καθημερηνότητα και να γνωρίσουν νέες περιοχές.

Τα προγράμματα των εκδρομών:
4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΣΙΝΑΪΑ

1η Μέρα ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝOΒΟ 285 χλμ

Αναχώρηση το μεσημέρι από το γραφείο μας για το τελωνείο Ορμενίου , Διέλευση συνόρων, Αναχωρούμε για το Βελίκο Τάρνoβο δια μέσου Σβιλενγκρατ και της Νόβα Ζαγόρα . Πρώτη μας στάση στη Νόβα Ζαγόρα για καφέ και ξεκούραση για 30 λεπτά . Στην συνέχεια αναχωρούμε για τον προορισμό μας , άφιξη στο ξενοδοχείο το βραδάκι , τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο. Ελεύθεροι για έξοδο στην πόλη Βελίκο Τάρνοβο με τα ωραία νυχτερινά μπαρ και καφέ.. Διανυκτέρευση.

2Η Μέρα ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝOΒΟ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 170 χλμ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επιβίβαση στο λεωφορείο , αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας το Βουκουρέστι, διέλευση από την πόλη Ρούσε που απέχει 106 ΚΜ από το Βελίκο Τ. και 64 από το Βουκουρέστι και αφού περάσουμε την γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον ποταμό Δούναβη που αποτελεί το φυσικό σύνορο Βουλγαρίας – Ρουμανίας θα κάνουμε τον απαραίτητο τελωνιακό έλεγχο και κατά το μεσημέρι άφιξη στο Βουκουρέστι όπου αμέσως θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση με τοπικό επίσημο ξεναγό, στα αξιοθέατα της πόλης όπως το Πατριαρχείο – το Μέγαρο της Βουλής – την Αψίδα του Θριάμβου – Μουσείο χωριού. Τέλος τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας – Ξεκούραση. Βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο . Προαιρετική ομαδική έξοδος στην παλιά πόλη με τα πολυάριθμα καφέ. Επιστροφή αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο – Διανυκτέρευση.

3η Μέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ –ΣΙΝΑΪΑ 130 χλμ

Μετά το πρωινό μας επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση με τον ξεναγό μας για Σινάια , περιήγηση και ξενάγηση της πόλης και της γύρο περιοχής . Επίσκεψη στα Βασιλικά ανάκτoρα στο παλάτι Πέλετς , το μοναστήρι του Κατακουζηνού … Μεσημεριανό φαγητό εξ’ ιδίων στην πόλη Σινάια και επιστροφή στο Βουκουρέστι όπου θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης για τυχόν ψώνια. Τελειώνοντας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση – βραδινό φαγητό και το βράδυ έξοδος στην περιοχή της λίμνη Χερεστράου για ποτό στο γνωστό Hard Rock Cafe Bucharest. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.

4η Μέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΓΚΑΜΠΡΟΒΟ – ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 485 χλμ

Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας δια μέσω και πάλι της πόλης Ρούσε και αφού διανύσουμε 215 περίπου χιλιόμετρα θα φτάσουμε στο Γκάμπροβο όπου θα επισκεφθούμε λίγο έξω από την πόλη το εθνογραφικό πάρκο του Ετέρα. Εκεί θα δούμε πλήρως τροφοδοτημένα με κινητήρια δύναμη το νερό , τα εργαστήρια με τα οποία κατασκεύαζαν οι κάτοικοι της περιοχής είδη πρώτης ανάγκης για την καθημερινή τους ζωή.
Μεσημεριανό φαγητό στην περιοχή και αναχώρηση για την επιστροφή μας δια μέσω του περάσματος της Σίπκα όπου βρίσκετε και το μνημείο πεσόντων κατά των Βουλγαροτουρκικό πόλεμο και η εκκλησία με τους Χρυσούς Τρούλους που εφόσον μας το επιτρέπει ο χρόνος θα επισκεφθούμε. Κατόπιν θα διασχίσουμε την κοιλάδα των ρόδων θα περάσουμε της πόλεις Καζανλικ – Στάρα Ζαγόρα – Χασκόβου – Σβίλεγκρατ Διέλευση συνόρων και άφιξη το βράδυ στην πόλη μας

Τέλος της εκδρομής.

Περιλαμβάνει
• Την μεταφορά με Πούλμαν
• Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4**** ( Grand Hotel Yantra Veliko Tarnovo http://www.yantrabg.com & Rin Grand Hotel Bucharest www.rinhotels.ro) σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό μπουφέ , 3 βραδινά γεύματα
• Περιηγήσεις ξεναγήσεις με τοπικό ξεναγό.
• Δώρο το ένα ποτό στο Hard Rock Café από το γραφείο μας.

Δεν περιλαμβάνει: εισόδους σε μουσεία .

Με την δήλωση συμμετοχής : α) το διαβατήριο η ταυτότητα καινούρια

ΤΙΜΗ κατ άτομο 205 €

Παιδιά 2-12 ετών στο δωμάτιο των γονέων 25% έκπτωση επί της τιμής.

ΤΙΜΗ κατ άτομο 215 € ME HOTEL ROYAL http://www.hotelroyalbucharest.ro ή NH BUCHAREST www.nh-hotels.com/NHBucharest 4**** City Center ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
1η ΜΕΡΑ
Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί . Πρώτη στάση στην Ξάνθη για καφέ και ξεκούραση για μίση ώρα περίπου . Στην συνέχεια αναχώρηση για Βέροια στάση στην πόλη μιάμιση ώρα για μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση για Ιωάννινα μέσο Γρεβενών , στάση για ξεκούραση για μία ώρα στο πανέμορφο Μέτσοβο. Στην συνέχεια αναχώρηση και άφιξη το απόγευμα στα Ιωάννινα όπου θα έχουμε την διανυκτέρευση μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ έξοδος στην Λίμνη Παμβώτιδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την περιήγηση μας στα Ιωάννινα. Θα επισκεφθούμε το σπήλαιο των Ιωαννίνων – όπου και θα ξεναγηθούμε. Στην συνέχεια θα πάμε στο νησάκι της κυρά Φροσύνης με καραβάκι της λίμνης , όπου θα δούμε το μουσείο – σπίτι του Αλί Πασά. – Φαγητό σε ταβέρνα του νησιού με τους τοπικούς μεζέδες Χέλι – Πέστροφα και βατραχοπόδαρα , Επιστροφή στο μόλο και θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για να επισκεφτούμε το μουσείο του Παύλου Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική έξοδος για διασκέδαση σε ταβέρνα με μουσική – Διανυκτέρευση.

Προτείνουμε και εναλλακτικό πρόγραμμα 2ης Ημέρας το παρακάτω
2η ΜΕΡΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα περίφημα Ζαγοροχώρια επίσκεψη στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Μονοδένδρι απ΄ όπου θα θαυμάσουμε την χαράδρα του Βίκου στην συνέχεια αναχώρηση για Τσεπέλοβο , μεσημεριανό φαγητό ατομικά και το απόγευμα επιστροφή στα Ιωάννινα για να επισκεφθούμε το σπήλαιο των Ιωαννίνων και στην συνέχεια θα πάμε στο νησάκι της κυρά Φροσύνης με καραβάκι της λίμνης , όπου θα δούμε το μουσείο – σπίτι του Αλί Πασά. – επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση. Το βράδυ έξοδος για διασκέδαση σε ταβέρνα με μουσική – Διανυκτέρευση.