Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας με την παράταξη Δημοτική Επαναφορά Δημήτρης Τσάμογλου, απαντάει στις ερωτήσεις του thraki Νεα.
Γιατί είστε ξανά υποψήφιος και γιατί αποφασίσατε να αλλάξετε παράταξη;

Ήταν και είναι μια επιλογή η οποία έχει καθαρά σχέση με τον άνθρωπο που ακούει στο όνομα Χρήστος Καζαλτζής. Ένας νέος πολλά υποσχόμενος με τις ιδέες και οράματά μας πολύ κοντά. Θα έλεγα μάλιστα πως σε πολλά σημεία ταυτίζονται.

Θέτω ξανά υποψηφιότητα για περισσότερους από έναν λόγους. Πρώτον υπήρχαν πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι με παρότρυναν να κάνω την κίνηση αυτή, δηλαδή έχω την όρεξη και διάθεση να προσφέρω στον τόπο που κατοικώ, στον τόπο που έκανα οικογένεια, στον τόπο που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Δε σας κρύβω πως μου αρέσει η ενασχόληση με τα κοινά.

Δεχτήκατε προτάσεις κι από άλλους συνδυασμούς;
Ναι δέχθηκα προτάσεις και από άλλους συνδυασμούς, ωστόσο έκανα την επιλογή η οποία κατά την δική μου κρίση μου ταιριάζει καλύτερα. Ειλικρινά σας μιλάω, εύχομαι πραγματικά και από τα βάθη της καρδιά μου καλή επιτυχία σε όλους , μιας και η λογική μου προστάζει πως όλοι μα όλοι έχουν τη διάθεση και την πρόθεση να προσφέρουν τα μέγιστα για το δήμο μας. Πιστεύω πως όλοι θα προσπαθήσουν για το καλό του δήμου της Ορεστιάδας.
Καταθέσατε κάποια πρόταση η οποία εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο;
Έκανα πρόταση και προς το δήμαρχο τον κ. Μαυρίδη και υπήρχε θετική ανταπόκριση από πλευράς του για τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο δήμο Ορεστιάδας με έδρα, το δημοτικό σχολείο των Καστανεών. Έγιναν φιλότιμες προσπάθειες και από την πλευρά του δημάρχου απλά θέλει ακόμη πιο συντονισμένες κινήσεις για να πάρει σάρκα και οστά αυτό το εγχείρημα.
Επίσης πρόταση μου προς τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑΟ τον κ. Αρχοντίδη ήταν η δημιουργία της «Περιβαλλοντικής μέρας για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» η οποία πραγματοποιήθηκε πέρσι στα Δίκαια και για πρώτη χρονιά είχαμε τη συμμετοχή 6 σχολικών μονάδων με αποτέλεσμα οι μαθητές να έρθουν πιο κοντά, να ανταλλάξουν απόψεις ιδέες και παρουσίασαν ο καθένας τα περιβαλλοντικά τους προγράμματα.
Σε περίπτωση εκλογής του συνδυασμού σας, ποιο είναι το πρώτο που θα αλλάξετε;
Καταρχάς πρέπει να δώσουμε λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας.
Πρέπει ο δήμος μας να αποκτήσει ένα γηροκομείο μιας και δυστυχώς χρόνο με το χρόνο υπάρχει πληθυσμιακή – ηλικιακή συρρίκνωση.
Πρέπει να βρούμε τρόπους να διεκδικήσουμε θέσεις εργασίας διότι έτσι θα μπορέσουμε να φέρουμε κόσμο πίσω. Μπορούμε αρκεί να κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις – διεκδικώντας πράγματα για την περιοχή, τόσο από την κεντρική εξουσία όσο και από σοβαρούς επιχειρηματίες.
Πρέπει ο δήμος μας να αποκτήσει χώρους για τα παιδιά μας, όπως παιδικές χαρές για διάφορες ηλικίες.
Πρέπει ο δήμος μας να αποκτήσει χώρους δραστηριοτήτων για εφήβους πέρα από τα καφέ και τα μπαρ – club.
Πρέπει να αναδείξουμε τα φυσικά μας τοπία ώστε να γίνουν πόλος έλξης για επισκέπτες του δήμου, του νομού, της περιφέρειας, της χώρας αλλά και των γειτονικών χωρών. Έχουμε εκμεταλλευτεί τους γείτονες μας εξ ανατολάς ; ; ; ; ;
Πώς οραματίζεστε το δήμο Ορεστιάδας για τα επόμενα 20 χρόνια;
Θα ήθελα ένα δήμο ανοιχτό και συμμετοχικό, με τοπικές και διεθνείς συνεργασίες, στραμμένο προς το μέλλον αλλά και με γνώση για το παρόν και σεβασμό στο παρελθόν του.
Ένα δήμο εξωστρεφή, που εμπνέει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.
Ένα δήμο ο οποίος επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό του, βοηθώντας την τοπική κοινωνία και οικονομία, πάντα όμως με απόλυτο σεβασμό στους φυσικούς πόρους και το φυσικό περιβάλλον.
Ένα δήμο καινοτόμο που θα προσφέρει ποιότητα στην ζωή των κατοίκων και θα μας κάνει περήφανους στα μάτια των επισκεπτών και των επόμενων γενιών.
Κλείνοντας λοιπόν θα ήθελα ένα δήμο, μάλλον τον πρώτο δήμο της χώρας, τον πρώτο δήμο της Ευρώπης όχι όμως γεωγραφικά αλλά κυριολεκτικά.
«ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ! ! !»