Σε ερώτημα του thraki Νεα, αν θα απευθυνθεί στην εισαγγελία η απάντησή του ήταν αρνητική.

Ερώτηση στο υπουργείο μεταφορών κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με προβλήματα που διαπίστωσε στον κόμβο της Μάνδρας του κάθετου άξονα του Έβρου.
Η ερώτηση του βουλευτή:
Στα πλαίσια της κατασκευής του καθέτου οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού, και ειδικότερα στο υπό κατασκευή τμήμα Αρδανίου-Μάνδρας τις τελευταίες 15 ημέρες έχει δοθεί σε κυκλοφορία ο κόμβος της Μάνδρας.
Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που ο κόμβος έχει παραδοθεί στους πολίτες έχω δεχθεί πολλά μηνύματα από διερχόμενους οδηγούς, τα οποία αφορούν στον αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων που εντοπίζεται, εξαιτίας κακού σχεδιασμού κι εκτέλεσης του έργου.
Πέρα όμως από τα πολλά μηνύματα των συμπολιτών μου, διαπίστωσα διερχόμενος και προσωπικά ότι, πράγματι, ο τρόπος με τον οποίο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ο συγκεκριμένος κόμβος τον καθιστά ένα επικίνδυνο σημείο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, εάν δεν ληφθούν επειγόντως επιπλέον μέτρα ως προς την κάθετη και οριζόντια σήμανση του.
Τα γεωμετρικά δεδομένα τόσο της κύριας οδού του κόμβου, όσο και των παραδρόμων που οδηγούν στους παρακείμενους οικισμούς, δεν είναι αυτά που αρμόζουν σε ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας.
Οι διαδοχικές, απανωτές στροφές, η έλλειψη ορατότητας των διερχομένων οδηγών εντός του κόμβου, οι ανωμαλίες στο οδόστρωμα των παρακάμψεων, η ελλιπής κυρίως κάθετης και οριζόντιας σήμανσης, όπως μείωσης ταχύτητας, η παντελής έλλειψη πληροφοριακών πινακίδων με αναλάμποντα φώτα κινδύνου, που να προειδοποιούν τους ανυποψίαστους οδηγούς για την κατάσταση του δρόμου, καθιστούν το σημείο άκρως επικίνδυνο.
Έχοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω ερωτάσθε:
∙ Θα προβείτε στην επανεξέταση του σχεδιασμού του συνόλου του κόμβου αφού το έργο βρίσκεται ακόμα σε φάση κατασκευής και όχι της παράδοσης;
∙ Θα προβείτε στην επιπλέον τοποθέτηση κάθετης και οριζόντιας σήμανσης πριν αλλά και εντός του κόμβου, προκειμένου να επικοινωνηθεί ξεκάθαρα στους διερχομένους οδηγούς η επικινδυνότητα του σημείου;
∙ Θα προβείτε στην τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων, άλλα και φανών προκειμένου να πληροφορούν επαρκώς του διερχόμενους οδηγούς;

Το thraki Νεα, που εδώ και χρόνια συνεχώς αναδεικνύει το θέμα του κάθετου άξονα, ρώτησε τον κ. Δημοσχάκη αν θα απευθυνθεί και στην εισαγγελία, καθώς το θέμα που καταγγέλλει είναι σοβαρό και η απάντηση του βουλευτή ήταν αρνητική.