Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, η Agrotech S.A. σε συνεργασία με τον κ. Θώδα Ευαγγελο διοργάνωσαν μία εκδήλωση με κύριο στόχο την ενημέρωση και επίδειξη των πρωτοποριακών για τα ελληνικά δεδομένα, συστημάτων αυτόματης καθοδήγησης και αυτόματου ελέγχου παρελκομένων στον Αμπελώνα Λάρισας.
Εκεί, με την πολύτιμη βοήθεια του κ. Θώδα παρουσιάστηκαν τρόποι για μεγαλύτερη μείωση του κόστους μέσα από την χρήση έξυπνων συστημάτων σε συνδυασμό με την εφαρμογή μεθόδων γεωργίας ακριβείας. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την μεταβλητή λίπανση μέσα από το John Deere 7290R και του λιπασματοδιανομέα Rauch AXIS H 30.2, την μεταβλητή πυκνότητα φύτευσης με το John Deere 6125R και την πνευματική σπαρτική MONOSEM NG PLUS, τον μεταβλητό ψεκασμό με John Deere 7530 Premium και ψεκαστικό HARDI MASTER 1500lt, το John Deere 6530 Premium με άροτρο MASCHIO UNICO M καθώς και το νέο τρακτέρ της σειράς 5E με καλλιεργητή της εταιρείας “Υιοί Δ. Δεληβελιώτη και Σια ΟΕ”. Τα μηχανήματα ακολουθούσαν ευθείες γραμμές με άψογη ακρίβεια στο χωράφι. Ειδικότερα, στις ίδιες ευθείες γραμμές εφαρμόστηκε ο ψεκασμός, η ρίψη του λιπάσματος και του σπόρου.
Σχετικά με τα παραπάνω μηχανήματα, το John Deere 7290R διαθέτει, κινητήρα 9L τεχνολογίας PSS με διπλό αεροσυμπιεστή προσφέροντας υψηλή απόδοση με την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου της κατηγορίας. Το νέο 5075E διαθέτει μεγάλη ευελιξία με μικρή ακτίνα στροφής στα 3,6m και μεταξόνιο στα 2,05m ιδανικό για μικρού μεγέθους κτηνοτρόφους και αγρότες με ειδικές καλλιέργειες. Από την άλλη, ο λιπασματοδιανομέας RAUCH AXIS H, έχει την δυνατότητα ρύθμισης της ροής του λιπάσματος στην αριστερή και δεξιά πλευρά μέσω της μέτρησης της ροπής στρέψης των πτερυγίων διασκορπισμού, με την χρήση αισθητήρων που οδηγεί σε υψηλή ακρίβεια ρίψης της κατάλληλης ποσότητας λιπάσματος. Η πνευματική σπαρτική ακριβείας MONOSEM NG PLUS η οποία παρουσιάζει μέγιστη απόδοση σε οποιαδήποτε συνθήκη εδάφους. Το ψεκαστικό της HARDI, MASTER 1500lt αποτελεί την καλύτερη επιλογή έχοντας ισχυρές και ποικίλου μήκους ράμπες με δυνατότητα εφαρμογής τμηματικού ελέγχου πολλών σημείων, ενώ διαθέτει την μεγαλύτερη αντλία της αγοράς 276l/min, υψηλής απόδοσης.

Η Agrotech S.A. αποτελεί την μοναδική και αξιόπιστη επιλογή που συνδυάζει τα συστήματα αυτόματης καθοδήγησης και αυτόματου ελέγχου παρελκομένων με τις υπηρεσίες της γεωργίας ακριβείας. Συγκεκριμένα, εφαρμόζοντας τα παραπάνω ο Έλληνας αγρότης έχει την ευκαιρία να εξοικονομήσει χρήματα, καθώς εφαρμόζεται η κατάλληλη ποσότητα σπόρων, νερού, λιπάσματος κ.α. στην κατάλληλη περιοχή ώστε να μεγιστοποιηθεί η παραγωγικότητα του χωραφιού. Επιπροσθέτως, μειώνει αισθητά τον χρόνο εργασίας, την υποβάθμιση του εδάφους, το νερό άρδευσης έως και 18%, την αζωτούχα λίπανση έως 35%, τα φυτοφάρμακα έως 62%, ενώ επιπλέον, υπάρχει μεγάλη εξοικονόμησή καυσίμου, ομοιόμορφη ανάπτυξη της καλλιέργειας, βελτιστοποίηση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος με πιθανή αύξηση παραγωγής έως 27%.
Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, οι πελάτες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν εκπροσώπους της εταιρείας όπως ο Πρόεδρος της Agrotech S.A. κ. Μποζατζίδης Χριστόδουλος, ο υπεύθυνος του καταστήματος της Λάρισας κ. Δαρβούδης Κωνσταντίνος, ο υπεύθυνος πωλητής κ. Χατζής Αλέξανδρος, ο υπεύθυνος του τμήματος Γεωργίας Ακριβείας κ. Γιάντσιος Χρήστος, ο ειδικός Γεωργίας Ακριβείας κ. Παπαχριστοδουλόπουλος Διονύσης καθώς επιπλέον η διαχειρίστρια του τμήματος κα. Σοφιάδη Βικτώρια.
Η Agrotech S.A. πιστή στο όραμά της για την παροχή ολοκληρωμένων, αξιόπιστων και ποιοτικών λύσεων προς τον Έλληνα γεωργό πρωτοπορεί για άλλη μία φορά και σας παρουσιάζει το μέλλον της γεωργίας υποστηρίζοντάς σας και καλύπτοντας όλες τις ανάγκες σας.