Διαφωνούντες έπιναν καφέ και συζητούσαν για άλλον περιφερειάρχη. . .
Ήταν στην Αλεξανδρούπολη, αλλά δεν πήγαν σε σύσκεψη παρουσία του γραμματέας της πολιτική επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη, βασικά στελέχη της παράταξης Μέτιου.

Μόνο για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, υπάρχει ανακοίνωση από τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη, από το γραφείο Τύπου του οποίου, δεν έχει εκδοθεί κάποια ανακοίνωση για την επίσκεψή αστραπή που πραγματοποίησε σε Ροδόπη και Έβρο για να στηρίξει την υποψηφιότητα Μέτιου, παρά μόνο tweet στον λογαριασμό του κ. Αυγενάκη.
Ο κ. Αυγενάκης, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια στην Κομοτηνή. Στην Αλεξανδρούπολη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, στον οποίο δήλωσε τη στήριξή του και στη συνέχεια προήδευσε σε κλειστή σύσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ. Στη σύσκεψη μεγαλύτερη σημασία είχαν οι απουσίες, καθώς από τους περιφερειακούς σύμβουλους του Έβρου παρόντες ήταν μόνο τέσσερις. Ο Κώστας Εξακουστός, η Ελένη Δημούδη, ο Χρήστος Τερτσούδης και ο Σωτήρης Μποταϊτης. Όλοι οι υπόλοιποι απουσίαζαν, ενώ οι δύο αντιπεριφερειάρχες, ο χωρικός Δημήτρης Πέτροβιτς και ο υποδομών Κώστας Βενετίδης, κατά τη διάρκεια της τρίωρης κλειστής σύσκεψης, έκαναν τις δικές τους επαφές.
Στα γραφεία της ΝΟΔΕ ο Κώστας Εξακουστός απαίτησε ο περιφερειάρχης να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις καρατομήσεις και τις ρήξεις που προκάλεσε με περιφερειακούς συμβούλους, προκειμένου να είναι υποψήφιος μαζί του, ενώ η γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΟΔΕ Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Βρετοπούλου τόνισε ότι δεν ζητήθηκε η άποψη των τοπικών οργάνων του κόμματος. «Η πειθαρχία είναι δούναι και λαβείν. Όταν ζητάς από τη βάση, ζητάει και η βάση αντίστοιχα» φέρεται να είπε η κα. Βρετοπούλου.
Σ’ αυτό το κλίμα, αίσθηση προκάλεσε η άποψη του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Παναγόπουλου, ο οποίος κάλεσε τον κ. Μέτιο να αποσυρθεί.
Στο πλευρό του περιφερειάρχη σθεναρά στάθηκε για ακόμη μία φορά η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ελένη Δημούδη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι κ. Μποταϊτης και Τερτσούδης, εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Χρήστο Μέτιο, όχι όμως με έμφαση, όπως τουλάχιστον το έπραξε η Ελένη Δημούδη.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε τα στελέχη να βάλουν το εμείς πάνω από το εγώ, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τη στήριξη του κόμματος στην υποψηφιότητα Μέτιου.

Μία από τα ίδια ήταν και το κλίμα στη σύσκεψη της Ροδόπης. Μάλιστα όπως μεταδίδει η Φωνής της Ροδόπης, από την κριτική των «γαλάζιων» στελεχών δεν γλίτωσε ούτε ο γραμματέας της ΝΔ για τον οποίον είπαν ότι δεν έλαβε υπόψη του τη βούληση της πλειοψηφίας των συμβούλων της «Περιφερειακής Αναγέννησης» ενώ λέχθηκε μέχρι και το ότι χρησιμοποιήθηκαν οι βουλευτές, πρώην και νυν, προκειμένου να δηλώσουν τη στήριξη τους στον Χρήστο Μέτιο.