Τον οικισμότης Άβαντος επισκέφτηκαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Γκοτσίδης. Οι κ. Λαμπάκης και Γκοτσίδης, συνομίλησαν με κατοίκους και τον πρόεδρο του αθλητικού και πολιτιστικού σωματείου «Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη» Ελλήνων Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με μητρική γλώσσα τα τουρικά στο δήμο Αλεξανδρούπολης Γιασάρ Δαγλή.
Σε ανακοίνωσή του συλλόγου τονίζεται:
Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης κος Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κος Κωνσταντίνος Γκοτσίδης επισκέφτηκαν την περιοχή της Άβαντος και συνομίλησαν μαζί μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης είδαμε από κοντά κάποια σημεία στα οποία χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις.
Ο Δήμαρχος μας εξέφρασε την πρόθεση του να γίνουν όσα χρειάζονται ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κάποια από τα έργα που συμφωνήσαμε να γίνουν είναι η επέκταση του νεκροταφείου μας,η ασφαλτόστρωση και επιδιόρθωση δρόμων, η αρίθμηση και η ονοματοδοσία τους (σε κάποια κεντρικά σημεία), ο καθαρισμός σε ρέματα και φρεάτια, στέγαση τμημάτων του Μειονοτικού σχολείου σε κοντινό κτίριο ώστε να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα της διπλοβάρδιας, προμήθεια νέων κάδων και καλύτερη οργάνωση στο θέμα της καθαριότητας.
Υπήρξε η δέσμευση εκ μέρους του Δημάρχου πως η πραγματοποίηση αυτών των έργων θα ξεκινήσει άμεσα με πρώτη ενέργεια την επίσκεψη τεχνικού κλιμακίου που θα καταγράψει ακριβώς τα σημεία όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιασάρ Δαγλή δήλωσε σχετικά: «θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και τον κο Γκοτσίδη για την συγκεκριμένη επίσκεψη, αλλά και να τονίσω ότι αυτό που περιμένουμε είναι πράξεις. Υποδεχθήκαμε τις δεσμεύσεις με καλή θέληση, όμως δεν επαναπαυόμαστε και δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των ενεργειών που θα τις μετουσιώσουν σε πράξεις.