Με δύο μόνιμους γιατρούς έμεινε κλινική του νοσοκομείου Διδυμοτείχου
Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου αποτελεί ένα από τα τελευταία αναχώματα για τη συγκράτηση του πληθυσμού στην περιοχή.
Οξύ και επείγον πρόβλημα, το χαρακτηρίζει ο ιατρικός σύλλογος Έβρου.
Με δύο μόνιμους γιατρούς έμεινε η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, καθώς η επικουρικός γιατρός που εργάζεται στην κλινική, πήρε άδεια κυήσεως. Πλέον οι δύο γιατροί δεν μπορούν να καλύψουν τις εφημερίες που απαιτούνται και οι εφημερίες καλύπτονται με μετακινήσεις γιατρών από άλλες μονάδες υγείας.
Το thraki Νεα, γνωρίζοντας τον αγώνα που έγινε για να λειτουργήσει αυτή η κλινική και για να μην αναγκάζονται παιδιά και γονείς να μεταναστεύουν για να νοσηλευτούν στην Αλεξανδρούπολη, με το που πληροφορήθηκε από αναφορές γονέων το πρόβλημα, επικοινώνησε άμεσα με τον διοικητή του ΠΓΝΕ Δημήτρη Αδαμίδη, καθώς πλέον δεν υπάρχει αναπληρωτής διοικητής στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Ο κ. Αδαμίδης μας επισήμανε ότι οι εφημερίες καλύπτονται από παιδίατρο που εργάζεται στο πρώην ΙΚΑ και θα θα συνεχίσουν να καλύπτονται. Παράλληλα ο κ. Αδαμίδης μας επισήμανε ότι η επικουρικός θα επιστρέψει τον Φεβρουάριο, οπότε οι γιατροί στην παιδιατρική κλινική θα γίνουν πάλι 3.
Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, επιβεβαιώθηκε ότι δύο παιδίατροι από το κέντρο υγείας Σουφλίου, έχουν αποσπαστεί στην Αλεξανδρούπολη, ενώ από μία παιδίατρος εργάζονται στα κέντρα υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων.
Θέση στο μεγάλο πρόβλημα, πήρε και ο ιατρικός σύλλογος Έβρου, ο οποίος έχει αποστείλει επιστολή στον διοικητή του ΠΓΝΑ και χαρακτηρίζει το πρόβλημα οξύ και επείγον, ενώ παράλληλα ζητά να υπάρξει με κάθε νόμιμο τρόπο μετακίνηση γιατρών από άλλες υγειονομικές μονάδες, χωρίς όμως να αποδυναμωθούν οι άλλες μονάδες, ως προσωρινή όμως λύση.
Πριν τη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, γονείς αναγκάζονταν να πηγαίνουν στην Αλεξανδρούπολη διανύοντας τεράστιες αποστάσεις για να νοσηλευτούν τα παιδιά τους, κάτι που έφερε στα όριά τους οικογένειες και τους οικονομικούς προϋπολογισμούς τους, πέρα απ’ όλη την άλλη ταλαιπωρία.