Σε διάψευση δημοσιεύματος για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για υποβολή ασφαλιστικών μέτρων, το οποίο είχε ως συνέπεια την παύση εργασιών στον πεζόδρομο της Κύπρου προχωράει ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Σε ανακοίνωση του δήμου τονίζεται χαρακτηριστικά:

Είναι αδιανόητο, αλλά δυστυχώς πραγματικό. Η μάστιγα των fake news, της παραγωγής και διασποράς ψευδών ειδήσεων ήρθε και στη δημόσια σφαίρα της Αλεξανδρούπολης. Ο ιδιοκτήτης του site Κωνσταντίνος Πιτιακούδης και οι πέριξ αυτού, κατασκεύασαν και διακίνησαν την ανύπαρκτη είδηση ότι «Υποβλήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα και σταμάτησαν τα έργα πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου», με μοναδικό στόχο να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Κίνητρό τους είναι η διαμόρφωση ενός αρνητικού κλίματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο του 2019. Όπως αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση από το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης με ημερομηνία 20/9/2018 «Δεν έχει κατατεθεί αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης, κατά του Δήμου Αλεξανδρούπολης που να αφορά αίτηση πολίτη για τη λήψη μέτρων περί αναστολής εργασιών πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου στην Αλεξανδρούπολη».
Η συγκεκριμένη πρακτική τους, τραυματίζει θανάσιμα την τοπική μας δημοκρατία, δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο, μεταμορφώνει τον ελεύθερο διάλογο, προβληματισμό και αντίλογο σε βρώμικο πόλεμο χωρίς αρχές και ηθική.
Η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης δεν θα ακολουθήσει πότε την τακτική τους. Θα υπερασπίζεται σταθερά την αλήθεια έναντι του ψεύδους. Θα διακινεί επιχειρήματα έναντι των συκοφαντών.
Η απάντηση της δημοτικής αρχής της Αλεξανδρούπολης που αρμόζει στους συκοφάντες (πέραν των άλλων) είναι μία : «Οψόμεθα εις Φιλίππους».