ΣαμοθράκηΨάχνουν πλοίο για να εφοδιάσει το νησί και να απεγκλωβίσει κατοίκους και επισκέπτες.

Με προβλήματα ξεκίνησε η τουριστική περίοδος στη Σαμοθράκη, καθώς ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης το μοναδικό πλοίο που συνδέει το νησί με την Αλεξανδρούπολη.
Από το Σάββατο που έγινε γνωστή βλάβη στη μηχανή του ΣΑΟΝΗΣΟΣ ξεκίνησε αγώνας δρόμου προκειμένου το νησί να αποκτήσει άμεση σύνδεση.
Με τα δύο μικρά ταχύπλοα ακινητοποιημένα, με το ΣΑΟΣ στην Αθήνα για ανακατασκευή και με εγκλωβισμένους στο νησί, αναζητείται λύση.
Σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς τονίζει:
Λόγω της μηχανολογικής βλάβης που οδήγησε σε προσωρινή ακινητοποίηση το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και στη διακοπή των δρομολογίων με τη Σαμοθράκη, σε επικοινωνία μας με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, ζητήσαμε την άμεση παρέμβαση του, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες εναλλακτικές ενέργειες από πλευράς υπουργείου, για να μην αποκλειστεί συγκοινωνιακά το ακριτικό μας νησί.
Ο Υφυπουργός ανταποκρίθηκε, αναφέροντας πως το υπουργείο επικοινώνησε με την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την ταχεία επισκευή της βλάβης, ενώ διερευνάται και το ενδεχόμενο εξεύρεσης προσωρινής λύσης εξυπηρέτησης του νησιού, των κατοίκων και των επισκεπτών.
Από την πλευρά του ο δήμος Σαμοθράκης επισημαίνει:
Προς τους κατοίκους κι ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες.

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης της βλάβης του ΣΑΟΝΗΣΟΣ βρισκόμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και συγκεκριμένα με τον Υφυπουργό κύριο Σαντορινιό για λύση του έκτακτου προβλήματος που δημιουργήθηκε.
Γίνονται προσπάθειες εύρεσης πλοίου για την πραγματοποίηση εκτάκτου-ων δρομολογίου-ων.
Πλοία που πληρούν τις προδιαγραφές έχουν εντοπιστεί αλλά όχι στην περιοχή μας και τα οποία είναι δρομολογημένα ήδη σε άλλες γραμμές.
Η αναζήτηση λύσης είναι σε εξέλιξη και θα βγει νέα ανακοίνωση για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων.

Η ΣΑΟΣ φιλοξενεί εγκλωβισμένους επισκέπτες σε ξενοδοχεία, ενώ τη Δευτέρα εκτιμάται ότι θα υπάρχει κάποια γνωστοποίηση προσωρινής λύσης, καθώς η επισκευή στο ΣΑΟΝΗΣΟΣ ίσως να πραγματοποιηθεί μέχρι και το τέλος της εβδομαδάς.