μητρετώδης κούκλατζης στρατιωτικοίΤο θέμα της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές θα συζητηθεί το απόγευμα στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Στο μεταξύ ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά η Ομάδα των Ευρωπαίων
Αντιφεντεραλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ECR) κατέθεσε ψήφισμα κατά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας με το οποίο ζητά την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Όπως αναφέρει ο κ. Μαριάς, σε αντίθεση με ψηφίσματα που κατέθεσαν άλλες πολιτικές ομάδες το ψήφισμα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών καταδικάζει ρητά την παραβίαση του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της Άγκυρας και την καλεί να σεβαστεί στις σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα.
Αντίστοιχη πρόταση κατατέθηκε από το EΛΚ και την Gue.
Τέλος είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μηνός που συζητείται στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο το θέμα των δύο στρατιωτικών μας και με πρώτη αυτήν της 12ης Μαρτίου όταν και τέθηκε το θέμα με πρωτοβουλία του Νότη Μαριά.