εργατικό κέντροΕκλογές θα πραγματοποιηθούν για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ορεστιάδας στις 12,13,14,15,16 και 20 Μαρτίου. Το Αγωνιστικό Μέτωπο ιδιωτικών υπαλλήλων θα κατεβάσει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και στο κάλεσμά του προς τους εργαζομένους αναφέρει:
Ανακοίνωση – κάλεσμα
για μαζική συμμετοχή στις εκλογές του σωματείου και υπερψήφιση
του ψηφοδελτίου « ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ»
Συνάδελφοι Ιδιωτικοί υπάλληλοι, το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ορεστιάδας & περιφέρειας , το δικό μας Σωματείο, βρίσκεται σε διαδικασία εκλογών σε μια εποχή που οι πολιτικές της ΕΕ και των Ελληνικών κυβερνήσεων ισοπέδωσαν κυριολεκτικά τα δικαιώματα χιλιάδων ιδιωτικών υπαλλήλων.
Ο εφιάλτης της ανεργίας, η δραστική μείωση των αποδοχών μας, τα απάνθρωπα ωράρια εργασίας, το τσάκισμα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, η απληρωσιά, η ανασφάλιστη εργασία, η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός πολλών εργοδοτών, έχουν «μαυρίσει» τη ζωή μας.
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση η διοίκηση του σωματείου μας είναι ανύπαρκτη. Έχει πλήρως αδρανοποιήσει το σωματείο. Καμιά δραστηριότητα, καμιά διεκδίκηση, καμιά συμμετοχή στους αγώνες. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εγγράψουν χιλιάδες μέλη για να εκλέξουν πολλούς αντιπροσώπους και να κάνουν τα δικά τους «παιχνίδια» στις εκλογές της Ομοσπονδίας. Παρουσιάζουν μητρώα με χιλιάδες εργαζόμενους την ώρα που στις συνελεύσεις και τους αγώνες δεν συγκεντρώνουν ούτε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συνάδελφοι ιδιωτικοί υπάλληλοι,
Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα και στο δικό μας σωματείο. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας . Να βάλουμε στην άκρη τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές. Να δώσουμε πνοή και ζωή στο Σωματείο μας. Ένα σωματείο σφραγίδα συμφέρει μόνο τους εργοδότες. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε χρειαζόμαστε σωματείο με ταξικό, μαχητικό, διεκδικητικό προσανατολισμό.

Διεκδικούμε :

Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ.

Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις.

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ωράριο εργασίας 40ωρο – 8ωρο – 5νθήμερο.

Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.

Να επανέλθουν άμεσα ο 13ος και 14ος μισθός.

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε

Ενίσχυσε με τη συμμετοχή και την ψήφο σου το σωματείο.

Ψήφισε το ψηφοδέλτιο του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ,

που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Ορεστιάδα Μάρτης 2018