ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/10…. 24:30
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ
ΤΟΠΟΙ ΖΩΗΣ/ΤΟΠΟΙ ΙΔΕΩΝ
Κρίσιμα ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας εξετάζει η νέα σειρά της ΕΤ3 που θα ολοκληρωθεί σε 12 επεισόδια. Η σειρά προσπαθεί να φωτίσει σχεδόν όλα τα κύρια ζητήματα που θέτει η εποχή μας, η εποχή της κρίσης, όπως ο καπιταλισμός, η μετανάστευση, ο φεμινισμός, ο ρόλος της διανόησης, η συλλογικότητα, η βία, η ελευθερία, η διακυβέρνηση, η βιοπολιτική, η δημοκρατία και ο λαϊκισμός. Σε κάθε επεισόδιο παρουσιάζουν τη σκέψη τους γνωστοί Έλληνες και ξένοι στοχαστές, ποιητές, τεχνοκράτες, πολιτικοί και επιστήμονες.

Παρασκευή 21 και ώρα 20.00 στο σπίτι πολιτισμού της ΦΕΞ
«Στοχαστικές Διαδρομές»
Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βλάχου «Το βλέμμα»
Το βιβλίο αυτό εγκαινιάζει μια νέα σειρά εκδόσεων της ΦΕΞ, τις «Στοχαστικές Διαδρομές», που προέκυψε από τη συνεργασία του συγγραφέα με το Πολιτιστικό Ραδιόφωνο της ΦΕΞ, Ράδιο Ξάνθη 93,5.
Στο βιβλίο αυτό ο Δ. Βλάχος αναπτύσσει τους στοχασμούς του, επιχειρώντας μια προσωπική διερεύνηση της οντολογίας του βλέμματος σε τέσσερις φάσεις άλματος εις μήκος, με συνομιλητές του τα κείμενα των Χάιντεγκερ, Νίτσε, Ρίλκε, Ελύτη, Σεφέρη και άλλων.

Σάββατο 22 και ώρα 12.00 στο βιβλιοπωλείο του Ανδρέα Καφετζή, Βας. Σοφίας 8, στην Ξάνθη
«γεωγραφία του νερού» και ψηφιακά / χειροποίητα βιβλία.
Ο Ιορδάνης Στυλίδης, εικαστικός-συγγραφέας- ακτιβιστής στο πεδίο της γνώσης, παρουσιάζει το βιβλίο του «γεωγραφία του νερού» και εκθέτει ψηφιακά / χειροποίητα βιβλία. Οι εικαστικοί-φιλόλογοι Αλεξάνδρα Κατσιάνη και Θανάσης Χονδρός στην παρουσίαση καταθέτουν τη δική τους οπτική.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο
Συναυλία Έλλη Πασπαλά και Τάκης Φαραζής. Η αισθαντική ερμηνεύτρια και ο δεξιοτέχνης της τζαζ, «συνεργούν» σε μια μοναδική βραδιά στην Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο
Μία.. Μουσική Συνωμοσία για ….. δύο φωνές. Η Aσμίκ Μπεγκλαριάν & Ριψιμέ Ντανιελιάν τραγουδούν μικρές μουσικές ιστορίες.
Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων : Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης στο βιβλιοπωλείο του Ανδρέα Καφετζή
Αντίκα 7, 67100 Ξάνθη Τηλ. 25410/25421 – 6937120986
e-mail: fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr www.fex.org.gr http://fexblog.wordpress.com/