πάγος παγετός ΑδριανούποληΚατακόρυφη πτώση παρουσιάζει ο αριθμός των Ελλήνων, οι οποίοι επισκέπτονται για βόλτα ή για ψώνια την αγορά της Αδριανούπολης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο μήνα οι έξοδοι οχημάτων και επιβατών από το τελωνείο Καστανεών έχουν μειωθεί σε ποσοστό που αγγίζει το 40%.
Στο μεταξύ, σήμερα η κίνηση στο τελωνείο Καστανεών ήταν πάρα πολύ μικρή και η πτώση σε σχέση με αντίστοιχες Παρασκευές πριν ανεβάσουν τους τόνους οι Τούρκοι πολιτικοί ξεπέρασε το 80%.
Αν μάλιστα το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είχε γίνει γνωστό νωρίτερα σήμερα, η πτώση στην κίνηση εκτιμάται ότι θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.
Οι λόγοι που κρατούν μακριά τους Έλληνες από την αγορά της Αδριανούπολης, δεν είναι μόνο ο φόβος για κάποιο θερμό επεισόδιο, αλλά και η αντίδραση απέναντι σε ακραίες πολιτικές, τη στιγμή που οι δύο λαοί και ειδικότερα οι κάτοικοι των συνοριακών περιοχών έχουν αναπτύξει οικονομικές και φιλικές σχέσεις. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι Τούρκοι, επιλέγουν Ελλάδα για ολιγόωρες αποδράσεις.