Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Σουφλίου στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του Α.Τ. Σουφλίου και αστυνομικού σταθμού Μικρού Δερείου.
Τα μαθήματα ξεκίνησαν από το μειονοτικό δημοτικό σχολείο Μεγάλου Δερείου, συνεχίστηκαν στα μειονοτικά δημοτικά σχολείο Σιδηρού, Ρούσσας, Γονικού , Σιδηροχωρίου, όπου συμμετείχαν και μαθητές του Πετρολόφου. Με την τελευταία επίσκεψη στα σχολεία του ορεινού όγκου, τα γνωστά Πομακοχώρια, κυκλοφοριακή αγωγήολοκληρώθηκαν τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στον ορεινό όγκο του Σουφλίου και συνεχίστηκαν οι επισκέψεις στα σχολεία της πεδιάδας.
Αστυνομικοί επισκέφτηκαν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της πόλης του Μεταξιού.
Τα παιδιά έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα μαθήματα κι επιπλέον θυμόντουσαν πολλά πράγματα από τις περσινές ενημερωτικές επισκέψεις της αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους, κατανόησαν ότι η αστυφιλία και η υπογεννητικότητα έχει χτυπήσει άσχημα την επαρχία Σουφλίου, καθότι από την περσινή σχολική χρονιά έχουν κλείσει 2-3 Σχολεία και την επόμενη χρονιά αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση. Ευχήθηκαν την αντιστροφή του εν λόγω δεινού φαινομένου, όχι μόνο για τα σχολεία, αλλά για τον Έβρο μας, για την Ελλάδα μας.
Οι εκπαιδευτικό όλων των σχολείων ευχαρίστησαν τους αστυνομικούς και δώσανε ραντεβού και για την άλλη σχολική χρονιά.
Στις μετακινήσεις των αστυνομικών προς τα σχολεία συνέδραμε και η κινητή αστυνομική μονάδα.
Ο διοικητής του Α.Τ. Σουφλίου, Αστυνόμος Α’ Χαράλαμπος Βομβάλης πραγματοποίησε τις συγκεκριμένες ομιλίες και τις αφιέρωσε στη μνήμη του πατέρα του Σταύρου Βομβέλη που έφυγε νωρίς (5-12-1945 – 3-11-2017), ο οποίος ήταν κι αυτός χωροφύλακας στην τροχαία και έμαθε στα παιδιά του την κυκλοφοριακή αγωγή, την οποία και μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές. Αιωνία του η μνήμη.