πγνΗ δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΕΔΕ για τη λειτουργία των ανελκυστήρων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου από τον διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Αδαμίδη, κάνει αναφορά και στους χειρισμούς της υπόθεσης την περίοδο του 2015, όσον αφορά στην υπογραφή σύμβασης και στην αλλαγή της επιτροπής παραλαβής. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο thraki Νεα, εκείνη την περίοδο έγιναν τα εξής:

Η δημοσίευση της υπ. Αριθμ. 53/13 Διακήρυξης πραγματοποιήθηκε στις 19/09/2013 με ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών την 19/11/2013 Στην διαγωνιστική διαδικασία συμμετείχαν πέντε (5) εταιρίες. Η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης προσφορών, κατά την εξέταση των δικαιολογητικών συμμετοχής έκανε αποδεκτές τις προσφορές τεσσάρων (4) εταιριών και απέρριψε την προσφορά της μίας εταιρίας, με το αιτιολογικό ότι η βεβαίωση της χώρας προέλευσης των προσφερομένων ειδών συμπεριλήφθηκε στην τεχνική προσφορά και όχι στα δικαιολογητικά συμμετοχής. Λόγω της φύσης δε των προς προμήθεια υλικών η ίδια επιτροπή αιτήθηκε τον ορισμό ομάδας εργασίας – εμπειρογνωμόνων, ώστε να συνδράμει την επιτροπή στην αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών. Η ανωτέρω ομάδα εργασίας – εμπειρογνωμόνων συστάθηκε με την υπ. Αριθμ. 2772/03-12-2013 απόφαση του Διοικητή και αποτελούνταν από τους
Τακτικά Μέλη
1. ΠΕ Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών
2. ΤΕ Νοσηλευτικής
3. ΔΕ Ηλεκτρολόγων
Αναπληρωματικά Μέλη
1. ΤΕ Ηλεκτρονικών
2. ΤΕ Νοσηλευτικής
3. ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών.
Η ανωτέρω ομάδα εργασίας, έκανε αποδεκτή το σύνολο των προσφορών των εταιριών που έγιναν δεκτές κατά το στάδιο εξέτασης των δικαιολογητικών συμμετοχής. Τα σχετικά πρακτικά εγκρίθηκαν με την υπ. Αριθμ. Θ65/Δ.Σ18/18-12-2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η εταιρία που απορρίφθηκε κατέθεσε την υπ. Αριθμ. Πρωτ. 4228/25-02-2014 προδικαστική προσφυγή κατά της ανωτέρω απόφασης, η οποία, αφού εξετάστηκε, έγινε δεκτή από την αρμόδια επιτροπή ενστάσεων- προσφυγών και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου με την υπ. Αριθμ. Θ26/Δ.Σ15/12-06-2014 απόφασή του. Ως εκ τούτου, κλήθηκε εκ νέου η ανωτέρω αναφερόμενη ομάδα εργασίας – εμπειρογνωμόνων, με την ίδια σύσταση, όπως εξετάσει την τεχνική προσφορά της συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία κρίθηκε ομοφώνως αποδεκτή. Το σχετικό πρακτικό εγκρίθηκε με την υπ. Αριθμ. Θ7/Δ.Σ21/04-09-2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Τα πρακτικά οικονομικής αξιολόγησης και δικαιολογητικών κατακύρωσης του διαγωνισμού της υπ. Αριθμ. 53/13 Διακήρυξης με τα οποία αναδείχθηκε η μειοδότρια εταιρία, εγκρίθηκαν αντίστοιχα με τις Θ22/Δ.Σ1/13-01-2015 και Θ85/Δ.Σ2/06-02-2015 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου. Πριν την αποστολή της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας προς προσυμβατικό έλεγχο στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον νομό Έβρου, η διοικητική υπηρεσία, προς διασφάλιση των συμφερόντων του Νοσοκομείου και χωρίς κάποια υποχρέωση προς τούτο από το ισχύον νομικό πλαίσιο, απέστειλε στις 19-01-2015 ερώτημα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με κοινοποίηση στην ενδιαφερόμενη εταιρία, με το οποίο ρωτά αν τυχόν έχει κηρυχθεί η εταιρία έκπτωτη από τους διαγωνισμούς του Δημοσίου, χωρίς να λάβει από τις υπηρεσίες του Υπουργείου κάποια απάντηση. Επίσης, την ίδια ημερομηνία, αιτήθηκε και έλαβε υπεύθυνη δήλωση από την μειοδότρια εταιρία, με την οποία βεβαιώνει η τελευταία ότι δεν έχει κηρυχθεί έκπτωτη από διαγωνισμούς του Δημοσίου, βάσει των προβλεπομένων στο άρθρο 34 του Π.Δ. 118/07 ή άλλης αντίστοιχης νομοθεσίας.

Η σχετική διαγωνιστική διαδικασία, κατά τα προβλεπόμενα στην σχετική νομοθεσία απεστάλη στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον νομό Έβρου και έλαβε την προβλεπόμενη εγκριτική απόφαση. Ως εκ τούτου, το Νοσοκομείο προέβη στην υπογραφή της υπ. Αριθμ. 155/15 Σύμβασης.
Επισημάνσεις:

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία κατά τον χρόνο διενέργειας του διαγωνισμού διαδικασίας, ήτοι το Π.Δ. 118/07 «Κανονισμός Προμηθειών Δημοσίου», με την υπ. Αριθμ. 1506/08-05-2015 απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου και κατόπιν σχετικού αιτήματος της Διοικητικής Υπηρεσίας, ορίστηκε επιτροπή παραλαβής – καλής εκτέλεσης των προβλεπομένων στην ανωτέρω σύμβαση αποτελούμενη από τους κάτωθι:
Τακτικά Μέλη
1. ΔΕ Ηλεκτρολόγων
2. ΔΕ Μηχανοτεχνιτών
3. ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων
Αναπληρωματικά Μέλη
1. ΔΕ Ηλεκτρολόγων
2. ΔΕ Υδραυλικών
3. ΔΕ Γενικών καθηκόντων.
Μετά την αρχική κοινοποίηση της ανωτέρω απόφασης διοικητή και χωρίς να υπάρξει κάποιο σχετικό αίτημα της διοικητικής υπηρεσίας ή να κοινοποιηθεί στην διοικητική υπηρεσία κάποιο αίτημα μέλους της ανωτέρω επιτροπής για απαλλαγή από αυτή, μας κοινοποιήθηκε ορθή επανάληψη της απόφασης, στην οποία η επιτροπή διαμορφώνεται ως εξής:
Τακτικά Μέλη
1. ΠΕ Μηχανικών Ηλεκτρολόγων
2. ΤΕ Μηχανικών Ηλεκτρολόγων
3. ΔΕ Ηλεκτρολόγων
Αναπληρωματικά Μέλη
1. ΤΕ Μηχανικών Ηλεκτρολόγων
2. ΤΕ Μηχανικών – Ηλεκτρολόγων
3. ΔΕ Ηλεκτρολόγων.