ζάχαρη εβζΤα Χριστούγεννα πέρασαν και μόνο γλυκά δεν ήταν για τους τευτλοκαλλιεργητές – Την Πειραιώς αναμένουν από τη βιομηχανία.
Σε αγώνα δρόμου, όλο το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν οι διοίκηση της ΕΒΖ προκειμένου να βρεθεί λύση και να πληρωθούν οι τευτλοκαλλιεργητές που παρέδωσαν στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας τις ημέρες των εορτών. Αν και η πληρωμή δεν έγινε πριν από τα Χριστούγεννα, κύκλοι της βιομηχανίας μιλώντας στο thraki Νεα, εκτιμούν ή καλύτερα ελπίζουν ότι η τράπεζα Πειραιώς θα καταβάλει τα χρήματα μέχρι την Παρασκευή.
Για να εξασφαλιστεί η πληρωμή το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ, έχει υποθηκεύσει στην Πειραιώς μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που θα πουληθεί το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, φαίνεται ότι στην τελική ευθεία βρίσκεται η πώληση του κτηρίου «φιλέτου» στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης έναντι περίπου 4,5 εκ. Ευρώ.
Πρόκειται για ημιτελές κτήριο οκτώ ορόφων και δύο υπογείων επί της οδού Κουντουριώτου, συνολικής επιφανείας χώρων κύριας χρήσης 4846,54 μ2, χώρων βοηθητικών χρήσεων εμβαδού 564,70 μ2 στο Α ‘υπόγειο και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων συνολικού εμβαδού 1131.75 μ2 στο Β’ υπόγειο, σε οικόπεδο 1010 μ2 στην περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα η ΕΒΖ παραχώρησε μερίσματα της Σερβίας στην τράπεζα Πειραιώς, για το 2018 ύψους περίπου 6.000.000 ευρώ.
Με αυτά τα δεδομένα αγρότες και διοίκηση της ΕΒΖ αναμένουν άμεση πληρωμή για τους αγρότες.