Ο Νίκος Βασιλειάδης, γεννήθηκε το 1973 στην Αλεξανδρούπολη, κατάγεται από τη Νίψα, είναι παντρεμένος με τη Μάγδα Παπανικολάου γνωστή για τις κοινωνικές της δράσεις και έχουν ένα παιδάκι, το Γιάννη, ενώ επαγγελματικά δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στο χώρο της εστίασης και είναι συνιδιοκτήτης του SoHo cafe & του Chicken Story.
Επικοινωνήσαμε μαζί του και μας είπε δυο λόγια σχετικά με το Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου και την απόφασή του να είναι εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, στις 2,3 & 4 Δεκεμβρίου, με το συνδυασμό «Επιχειρώντας το Μέλλον», του Χριστόδουλου Τοψίδη, στο τμήμα υπηρεσιών.
«Η παρατεταμένη κρίση τοποθέτησε το κράτος απέναντί μας. Βιώνουμε τις πρακτικές ενός εχθρικού μηχανισμού, που με αποφάσεις του είναι αδύνατο να νοικοκυρευτεί και να αποτελέσει αρωγό της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. Μιας τάξης επιχειρηματιών που αποτέλεσε την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης. Εκείνων που ανέστησαν και συγκρότησαν την εικόνα της Ελλάδας ως έχει σήμερα, που πρόσφεραν θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και πλούτο, μέχρι που κάποιοι πολιτικοί, αποφάσισαν με τις πολιτικές τους να μας τιμωρήσουν. Καθημερινά, βρίσουμε απέναντί μας ένα κράτος, που προτιμά να λειτουργεί με προκατάληψη και εκδικητικότητα απέναντι στους επαγγελματίες του κλάδου μας (και όχι μόνο) ενώ θα έπρεπε να τους προστατεύει και να τους στηρίζει.
ΒασιλειάδηςΕυτυχώς, ο νομός είναι ενωμένος και δεν υπάρχουν πολιτικές αντιπαραθέσεις σε Επιμελητηριακό επίπεδο, κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε, από τη συμμετοχή ενός μόνο συνδυασμού, του κ. Τοψίδη. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι τα πρόσωπα δεν έχουν σημασία. Πρέπει τα μέλη να αξιολογήσουν τους υποψηφίους και να ψηφίσουν με σωστά κριτήρια εκείνους που επιθυμούν για εκπροσώπους τους. Έτσι, θα ενδυναμωθούμε και θα διεκδικήσουμε όλα εκείνα που μας στέρησαν και δικαιούμαστε. Σαν Επιμελητήριο, θέλουμε να στηρίζουμε ουσιαστικά τις επιχειρήσεις – μέλη μας, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Να αξιοποιούμε σύγχρονες τεχνολογίες και εξειδικευμένη γνώση, προσφέροντας κάθε μεγέθους καινοτόμες λύσεις και εργαλεία – προγράμματα, που εξοικονομούν χρόνο και κόστος, έγκυρη ενημέρωση, καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξη, ευκαιρίες κατάρτισης, δικτύωσης και ανάπτυξης – βελτίωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Και κυρίως, να συμμετέχουμε με ισχυρή άποψη στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, διεκδικώντας όλα εκείνα που επιτάσσουν οι καιροί και όχι να είμαστε απλός και αμέτοχος παρατηρητής τους.
Για τα επόμενα 4 χρόνια, το πρόγραμμά μας στηρίζεται σε 3 άξονες:
Στην ανάπτυξη της τοπικής-Εβρίτικης επιχειρηματικότητας και των τοπικών παραγόμενων προϊόντων
Στη διασύνδεση της εφοδιαστικής αλυσίδας στον κλάδο του τουρισμού με την τοπική οικονομία και μεταποίηση
Στην αναβάθμιση του Επιμελητηριακού θεσμού.

Μεταξύ άλλων, θα δημιουργηθούν, ένα Evros Store, για τη διάθεση τοπικών προϊόντων, μια δομή στήριξης “επιχειρείν”/θερμοκοιτίδα καινοτομίας & επιχειρηματικότητας, ένα Κέντρο Θρακικής Γαστρονομίας, ένα γραφείο Διεθνών σχέσεων, μια ηλεκτρονική αγορά για τις επιχειρήσεις του νομού μας και ένα κέντρο Διαμεσολάβησης.
Σε ότι αφορά τη δική μου υποψηφιότητα τώρα, θέλω να συνεχίσω την προσπάθεια που κάνω όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του κλάδου μας, αλλά και να σταθώ στο πλευρό των ανθρώπων όλης της αγοράς. Τα επόμενα 4 χρόνια θα είναι κομβικής σημασίας για τον τόπο μας, αφού οι εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα, κρίνω πως θα είναι ραγδαίες. Θέλω λοιπόν, να είμαι παρόν για όλους μας, να υπερασπιστώ τον τόπο μου και να συμμετάσχω στη λήψη αποφάσεων που αφορούν το μέλλον όχι μόνο το δικό μας, αλλά εκείνο των παιδιών μας».