Ο Νίκος Κεσουδάκης, είναι ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων και πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών Αλεξανδρούπολης. Στις προσεχείς εκλογές για το επιμελητήριο Έβρου, διεκδικεί την είσοδό του στο διοικητικό συμβούλιο, καθώς είναι υποψήφιος στο εμπορικό τμήμα. Ο κ. Κεσουδάκης παραχώρησε συνέντευξη στο thraki Νεα,, σχετικά με τις εκλογές και την άποψή του τόσο για το επιμελητήριο, όσο και για τον επιχειρηματικές σχέσεις της περιοχής.

 

Τι σας οδήγησε στο να είστε υποψήφιος για το επιμελητήριο Έβρου;
Τα τελευταία χρόνια έχω παρατηρήσει ότι ο θεσμός, λειτουργεί πραγματικά ως θεσμός. Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης που διοργανώνει το επιμελητήριο, για χρηματοδοτικά – αναπτυξιακά εργαλεία των επιχειρήσεων, δείχνουν ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες του τόπου μας. Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο πεδίο δράσης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και θέλω να έχω ενεργό ρόλο σ’ αυτόν τον τομέα.

ΚεσουδάκηςΣας βοηθάει η εμπειρία σας με την ενασχόληση με την ένωση βενζινοπωλών Αλεξανδρούπολης;
Φυσικά. Οι εμπειρίες είναι πολύτιμες, η καθημερινή επαφή όχι μόνο με τον κόσμο, αλλά και με μεγάλες επιχειρήσεις, με έχουν βοηθήσει για να διαμoρφώσω μία διαφορετική άποψη, για την ανάπτυξη και των σχέσεων μεταξύ των επαγγελματιών και με τους καταναλωτές;

Τι εννοείτε;
Εννοώ ότι η μιζέρια δεν βοηθάει. Χαμόγελο, αισιοδοξία και σκέψη για ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης. Η επόμενη μέρα, θα είναι καλύτερη αν χτίσεις τις βάσεις για να είναι καλύτερη.

Πώς αισθάνεστε όμως, όταν ο καταναλωτής δεν έχει; Όταν δυσκολεύεται να γεμίσει το αυτοκίνητό του ή ακόμη χειρότερο να μείνει χωρίς θέρμανση το χειμώνα.
Προσωπικά άσχημα. Αλλά νομίζω ότι αυτοί που πρέπει να αισθάνονται άσχημα, δεν έχουν καταλάβει που μας έχουν οδηγήσει. Να σας πω πάντως, δεν θέλω να αισθάνονται άσχημα οι συνάνθρωποί μου. Δεν θέλω να αισθάνεται ντροπή κάποιος που παραγγέλνει 100 ευρώ πετρέλαιο για να ζεστάνει για δυο τρεις μέρες την οικογένειά του. Άλλος πρέπει να αισθανθεί την ντροπή.

Πότε θα ζεσταθούμε με αξιοπρέπεια;

Νομίζω ότι όπως είπα και πιο πάνω, η αρχή πρέπει να γίνει από μας. Και αυτό αφορά και στην επόμενη διοίκηση του επιμελητηρίου.